Tranark med hjärtat i Tranås går starkt trots pandemi

Tranark med hjärtat i Tranås går starkt trots pandemi

 

4 januari 2022

Tranark med sina 30 år + har de senaste åren gått igenom en omorganisation samt effektiviseras och resultatet lät inte vänta på sig. Trots pandemi-år och de utmaningar som det innebär visar Tranark att man som företag står stadigt trots ägarskifte & problematiken med att inte kunna träffa sina kunder ”live” i samma utsträckning.

Jeanette Ragneby som tagit över som VD och delägare berättar hur man några år tillbaka jobbat med både varumärket och att hitta rätt kompetens till företaget.

-Det har varit ett omfattande jobb där vi inventerat hela företaget, allt från ekonomi till vilken kompetens vi behöver för att vidareutveckla bolaget på sikt. Mitt i allt hamnade vi i en pandemi med nya rutiner och till viss del ett nytt arbetssätt. Vi fick digitalisera fler processer och hitta nya sätt att kommunicera med våra kunder. Att vi var snabba här gjorde faktiskt att vi fick in fler kunder, inte bara lokalt utan från hela Sverige. Vi visade att det gick att leverera samma produkt/resultat till i vissa fall en lägre kostnad.

Jeanette & Tranarks historia är inte unik, fler företag i branschen vittnar om samma sak. Pandemin har tvingat in flera företag in i ett nytt arbetssätt, de som kunnat anpassa sig till detta och visat kunderna att samma resultat kan uppnås med mer digitala processer är de som idag ett par år efter står som vinnare.

Jeanette berättar vidare

-Det är otroligt roligt att kunna ta in fler jobb från hela regionen. Vi har skapat de processer och har den kompetensen idag som gör att vi kan konkurrera med de större byråerna. Sen är det klart att vi är starkast på hemmaplan runt Tranås. Det nya läget gör att vi vill växa, vi kommer under våren titta på rekrytering men inte till varje pris. Rätt kompetens är avgörande.

Berätta lite om din egen roll Jeanette, du har gått in som delägare i bolaget & VD, hur känns det?

-Det har varit en tuff tid att starta ett ledarskap under en pandemi! Krävande start men väldigt lärorik, otroligt roligt och väldigt spännande. 
Jag har mycket mitt fantastiska team att tacka…de är självgående, intresserade och har hög arbetsmoral. För mig är det viktigt att leda, inte styra. Om man jobbar på Tranark så har man eget ansvar över sina egna kunder och uppdrag från början till slut. Jag finns mest med som bollplank och granskare och stöttning vid behov. 
Det bästa med min roll i detta är jag fortfarande får rita, skapa och träffa kunder, det vill jag alltid kunna göra.

Varför skall man välja Tranark som byrå?

-Tranark har sen starten alltid jobbat nära sina kunder, hos oss så blir man inte bara ett ”uppdrag i mängden”, oavsett hur stort eller litet jobbet är så ser vi varje uppdrag som en början på långvarig affärsrelation. Det har gett resultat idag så jobbar med flera stora fastighetsägare och byggbolag i regionen. Det är kul att Tranås växer och att vi får vara med i de flesta uppdragen här i området. Det är lika roligt när vi får andra uppdrag långväga från Tranås. De flesta uppdragen kommer in via rekommendationer och det ser vi givetvis som ett gott betyg för att vårt arbetssätt fungerar.

Vilket typ av uppdrag får ni främst in idag?

-Det är en mix av både privatpersoner & företag som vill a ha hjälp med olika projekt. Företagen efterfrågar främst rena bygghandllingar alternativt hjälp att rita sina flerbostadshus. Privatpersoner behöver hjälp med allt från allt från ändring av planlösningar till bygglov för tillbyggnader. Något som växer i båda segmenten är 3d visualiseringar såväl invändigt och utvändigt. På företagssidan så har förfrågningarna på dessa tjänster ökat kraftigt de sista åren.

Hur ser framtiden ut för Tranark?

-Vi tycker det är jätte kul att vi 2021 kommer visa upp ett gott resultat och att vi ser att efterfrågan på våra produkter & tjänster ökar. Vi kommer vilja rekrytera men inte till varje pris. Vi vill har in rätt kompetens som kompletterar våra idag mycket skickliga medarbetare. Vi har hjärtat i Tranås men jobbar idag över hela sverige så vet vem vart vår nya medarbetare kommer utgå ifrån?

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se