Tosito gör nytt Jkpg-förvärv Foto: Tosito

Tosito gör nytt Jkpg-förvärv

Transaktion

22 maj 2019

Tosito har tecknat avtal om att förvärva fastigheten och tillträder när detaljplanen för etapp 1 vunnit laga kraft.

Tosito förvärvar projekt Kärnekulla i Habo, nära kommungränsen till Jönköping. Tosito har tecknat avtal om att förvärva fastigheten, och tillträder när detaljplanen för etapp 1 vunnit laga kraft.

I etapp 1 planeras det för ca 800 bostäder, kommunal skola och förskola, idrottshall samt kommersiella lokaler för livsmedelsbutik mm. Bostäderna kommer att innehålla både hyresrätter, bostadsrätter och radhus. För etapp 2 kommer detaljplanearbete att påbörjas närmsta året.

Tosito inväntar färdig detaljplan, och planerar för byggstart till våren 2020 med första inflyttning 2021.

- Vår ambition är att vara med och utveckla bygden och bidra stadsutveckling med ett helhetsansvar, likt det vi gör i Munksjöstaden tillsammans med Lustgården samt på Strandängen med Vätterhem. Kärnekulla är ett attraktivt område i ett starkt växande Habo, med dess närhet till Jönköping, vilket gör det till en mycket spännande satsning. Vi är väldigt glada och förväntansfulla att kunna ta vid och förverkliga utvecklingen av Kärnekulla, säger Tommy Fritz, VD Tosito AB.

- Försäljningen av projektet ligger i linje med vår önskan om att arbeta fram goda utvecklingsprojekt och skapa hållbar och inspirerande utveckling för Habo och lämna över byggnationen till en erkänt duktig stads- och stadsutvecklare såsom Tosito, säger Bengt Johansson

Mannheimer Swartling var köparens legala rådgivare, och för säljaren var Feka Juridik rådgivare.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se