Tornstaden bygger mer för Stena i Haninge Visionsbild på Midskeppet och Supernova i Vega, Haninge, som ska byggas av Tornstaden åt Stena Fastigheter.

Tornstaden bygger mer för Stena i Haninge

Bostäder

8 oktober 2021

Tornstaden blir totalentreprenör för ytterligare två projekt åt Stena Fastigheter i den nya stadsdelen Vega i Haninge.

Hyresrättsprojektet Midskeppet och bostadsrättsprojektet Supernova, kommer tillsammans innehålla 137 nya bostäder. Första inflyttning beräknas kunna ske under våren 2023.

I de närliggande kvarteren Storseglet och Gaffelseglet bygger redan Tornstaden totalt 331 hyresrätter åt Stena Fastigheter.

– Vi är glada över att vi får möjlighet att fortsätta arbeta med Stena Fastigheter i Haninge och tillsammans skapa fler välskötta projekt som vi båda kan vara stolta över, säger Magnus Lundberg som är regionchef för Byggnads AB Tornstaden Öst.

Projektet ska miljöcertifieras enligt Svanen och bl.a. kommer man att ha solceller på taket och använda el från vindkraft. Fasaden kommer till viss del kläs med fasadplåt från återbrukad och återvunnen aluminium.

Haninge är ett av länets mest expansiva och intressanta områden vad gäller stadsutveckling. I Vega planeras för 3 500 nya bostäder och en befolkning på över 10 000 invånare.

Stena Fastigheter står ensamt för nästan hälften av byggnationen, med cirka 1 500 bostäder - såväl hyres- som bostadsrätter.

– Vi fortsätter bygga med en variation av upplåtelseformer på bostäder i Vega vilket är en nyckel för att stadsdelen blir hållbar och attraktiv över tid, säger PG Sabel, VD Stena Fastigheter Stockholm.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se