Titanias detaljplan för 500 bostäder i Botkyrka antas

Titanias detaljplan för 500 bostäder i Botkyrka antas

Stadsutveckling

25 maj 2022

Kommunfullmäktige i Botkyrka kommun antog den 24 maj 2022 detaljplanen för projektet Prästviken.

Detaljplanen omfattar drygt 55 000 kvm BTA totalt bestående av över 500 bostäder, förskola, LSS-boende samt centrumverksamhet. Detaljplaneområdet ligger ca 500 meter från Norsborgs tunnelbanestation.

Titania har sedan 2016 drivit detaljplanen för Prästviken i Botkyrka kommun för markägaren Prästlönetillgångar i Stockholms stifts räkning. Prästlönetillgångar är en entitet inom Svenska kyrkan som förvaltar kyrkans jord, skog och kapital. Titania har ett optionsavtal med Prästlönetillgångar att förvärva byggrätter då detaljplanen vinner laga kraft.

Detaljplanen ligger inom riksintresset för kulturmiljövården Bornsjön. En god anpassning till det omgivande landskapet och dess kulturmiljövärden har varit en central del i planarbetet och detaljplanens utformning.

– Vi är mycket stolta över att ha medverkat i att driva detta projekt i mål. Det är ett projekt där stora hänsyn har tagits till den känsliga kulturmiljön och vi har tillsammans med kommunen och Svenska kyrkan arbetat fram ett förslag som de tunga remissinstanserna finner balanserat och avvägt. Vi tackar Botkyrka kommun och Prästlönetillgångar i Stockholms stift för ett mycket gott samarbete, säger Einar Janson, VD Titania.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se