Titania nominerat till Årets Fastighetsbolag Bostad
– Något som är utmärkande är för oss är att vi bygger där behovet finns och där markpriset relativt sett är lägre. De värden vi skapar blir större och vi kan på riktigt bidra till stadsutvecklingen, säger Einar Janson, VD på Titania.

Titania nominerat till Årets Fastighetsbolag Bostad

Fastighetsgalan

15 november 2021

Titania har nominerats till priset Årets Fastighetsbolag Bostad, som delas ut på Fastighetsgalan den 9 februari 2022.

– Vi är väldigt stolta över att World in Propertys läsare nominerat oss till Årets Fastighetsbolag Bostad. Det stärker oss i vår övertygelse att vår satsning på stora stadsutvecklingsprojekt med nya bostäder i miljonprogramsområden är rätt väg att gå. Det bekräftar också att många har upptäckt hur våra projekt stärker tryggheten och ökar attraktionen i de områden där vi bygger och att vi etablerat oss som en trovärdig aktör i fastighetsbranschen, säger Einar Janson, VD på Titania.

Vad ser ni som er profil och styrka som fastighetsbolag inom bostäder?

 – Något som är utmärkande är för oss är att vi bygger där behovet finns och där markpriset relativt sett är lägre. De värden vi skapar blir större och vi kan på riktigt bidra till stadsutvecklingen. Vi är med projektet Tingstorget i Alby, Botkyrka, nog den enda aktör i Sverige som på senare år med framgång genomfört ett större stadsutvecklingsprojekt - hela vägen från detaljplan till förvaltning - med bostäder, kommersiella lokaler och service i hjärtat av ett av Sveriges särskilt utsatta områden. Detta ger oss en starkt trovärdighet i kontakten med kommuner som har liknande utmaningar med områden präglade av utanförskap och segregation.

Vad är just nu i fokus för er vad gäller vidareutveckling av ert bostadsbestånd?

– Vår generella bedömning av läget är att framtiden för oss som förvaltare och producent av bostäder i den större Stockholmsregionen ser mycket god ut. Vi har under den senaste tiden intensifierat arbetet med att förbereda bolaget för börsintroduktion och i linje med det antagit nya mål, bland annat relaterat till hur vi avser bygga värden genom att konvertera vår projektportfölj av byggrätter till framtida förvaltningsfastigheter. Målen innefattar bland annat att 70 procent av våra byggrätter ska byggas som hyresrätter och behållas under förvaltning.

– För att ligga i framkant avseende omställning till ett grönt byggande har vi även fattat beslut om att en majoritet av bostäderna vi bygger ska produceras med trästommar samt att de bostäder vi avser behålla som egna förvaltningsfastigheter ska uppnå nivå för Svanen-märkning eller likvärdig miljöcertifiering. Utöver att det är ett steg mot ett mer hållbart samhälle bedöms beslutet möjliggöra för fördelaktigare finansiering framöver.

Läs mer om Fastighetsgalan och priserna HÄR!

Här kan du nu också rösta på dina favoriter till de olika priserna.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se