Tingstorget nominerade till World in Property Award Foto: Arkitema Architects

Tingstorget nominerade till World in Property Award

Fastighetsgalan

12 november 2019

Uppför Albyberget, precis vid tunnelbanestationen, växer ett socialt hållbart samhälle fram, där människan står i centrum.

Titanias projekt Tingstorget har nominerats till World in Property Award som delas ut på Fastighetsgalan på Berns den 29 januari 2020.

Det är ett helt unikt bostadsprojekt med nyproducerade fräscha bostadsrätter där du får närhet till både stad och förort, samtidigt som du har naturen runt hörnet. Tingstorget är utformat för ett enkelt, bekymmersfritt och tryggt liv med alla bekvämligheter och kommunikationer precis utanför dörren.

Här har 740 bostäder, majoriteten bostadsrätter, men även hyresrätter och ett LSS-boende, tillförts i en stadsdel där det tidigare funnits små möjligheter att göra bostadskarriär. Lägenheterna är skapade för att kunna säljas i en rimlig prisklass, så att fler får möjligheten att ta sig in på bostadsmarknaden och stanna kvar och bidra till att göra Alby till en trygg och attraktiv stadsdel.

Projektet har gått i rekordfart. Detaljplanen drevs igenom på cirka 16 månader och bostäderna har byggts på bara tre år. Detta med bibehållen kvalitet och en intakt budget. En förutsättning för att detta skulle vara möjligt är en effektiv samverkan mellan Titania, kommun, inblandande konsulter och leverantörer.

Projektet har utvecklats med utgångspunkt i medborgardialogen ”Mitt Alby” framtagen av Botkyrka kommun. Tingstorget har därmed utformats med visionen att bli ett inkluderande område, som bidrar till att alla människor, oavsett kön, utbildnings- och inkomstnivå, social status, ålder och funktionsvariationer, ska känna sig välkomna och delaktiga i det samhälle som växer fram.

Missa inte att du kan rösta på Fastighetsgalan.se!

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se