Tengbom ändrar om i organisationen Erika Rönnquist Hoh och Mats Jönsson. Foto: Tengbom

Tengbom ändrar om i organisationen

Personnytt

4 december 2019

Tengbom har en ny interim vd på plats, Erika Rönnquist Hoh, fram tills att ny ordinarie vd tar över efter Johanna Frelin. Samtidigt tar Mats Jönsson plats som ny styrelseordförande i Tengboms bolagsstyrelse.

I slutet av oktober inledde Erika Rönnquist Hoh sitt interimsuppdrag som vd på Tengbom. Erikas uppgift under interimsperioden är att leda Tengbom utifrån strategi och affärsplan samt utveckla affär och erbjudande utifrån marknadens utveckling – för att säkerställa lönsamhet och välmående.

Erika är en hyllad ledare med starkt track record från flera olika branscher i tillväxt och kommer närmast från rollen som vd för Lowell Sverige. Hennes styrkor är att leda stora organisationer genom förändring och transformation med fokus på goda resultat, människor och tillväxt.

– Jag är väldigt ödmjuk inför mitt uppdrag. Tengbom är ett framåtlutat företag där ett starkt utvecklingsfokus präglar såväl organisation som affär. I arkitektbranschen handlar en del av utmaningen om att definiera framtidens arkitektuppdrag och hitta nya sätt att göra nya affärer, med digitalisering och hållbarhet top of mind. Jag ser fram emot att, tillsammans med Tengboms medarbetare, fortsätta söka spännande vägar framåt.

Mats Jönsson efterträder samtidigt Magnus Sjöqvist som styrelseordförande. Mats går in med sina erfarenheter från tjänsteutveckling inom fastighets- och byggbranschen. Han har en lång och framgångsrik bakgrund från bland annat Skanska. Mats har grundat och drivit Coor Service Management som vd samt har erfarenheter från flertalet styrelseuppdrag.

– Det är ett hedersfullt uppdrag att axla rollen som styrelseordförande för Tengbom. Tengbom är ett bolag med starka historiska rötter och en spännande tid framför sig. Jag ser fram emot att få hjälpa till att staka ut vägen framåt och fungera som rådgivare i en kontext där god och hållbar arkitektur är målet.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se