Previous Next

Teknikjätte till Urban Escape

Uthyrning

7 september 2018

AMF Fastigheter har lyckats attrahera Microsoft, ett av världens mest framgångsrika techföretag, till sitt nya kvarter Urban Escape beläget mitt i Stockholm city.

I de nya kontorslokalerna på 3 000 kvadratmeter kommer samtliga 600 medarbetare rymmas.

Ett avtal har tecknats med Microsoft avseende 3 000 kvadratmeter kontorsyta i den nybyggda fastigheten vid Regeringsgatan/Hamngatan. Fastigheten kommer när allt står färdig att husera flera välkända företag, bl a grannarna Kindred, EQT, Nordic Tech House, Wework och Netlight.

– Vi har haft en mycket lyckosam hyresgästresa under projektet gång, med enormt starka och drivna företag som vill verka och utvecklas inom kvarterets väggar. Att vi nu adderar Microsoft till den framgångsrika listan av företag känns som en självklarhet och det är med stor glädje som vi välkomnar ytterligare en internationell aktör till Urban Escape, säger Niklas Haglund, projektchef för Urban Escape.

Visionen för AMF Fastigheter är att skapa stadsrum där människor vill vara och på platsen Urban Escape infrias detta. Hyresgästerna bidrar till samverkan genom samarbeten och synergier inom stadsdelen.

– Urban Escape är en öppen och pulserande plats där både företag, besökare och stockholmare vill vara. Vi är väldigt glada att Microsoft väljer att flytta hit, säger Mats Hederos, VD på AMF Fastigheter.

Stadsutvecklingen inom området fortgår och AMF Fastigheter vill kontinuerligt driva utvecklingen för framtidens innovativa kontor- och handelsytor i medskapande med sina hyresgäster.

– Det känns otroligt roligt att efter 28 år i samma kontorslokaler är det dags för Microsoft att byta arbetsmiljö. Valet föll på Urban Escape eftersom det passar Microsofts syn på den intelligenta arbetsplatsen där människan, tekniken och miljön är i symbios. Genom åren har vi haft över 100 000 besökare på våra "öppna visningar" på kontoret och vi hoppas att många även vill besöka vårt nya kontor där vi tar sikte på att skapa Sveriges attraktivaste arbetsplats, säger Joacim Damgard, vd på Microsoft.

Planerad inflyttning sker i september 2019.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se