Tapajos får markanvisning i Vårvik Tapajos har blivit tilldelade det område i Vårvik som här är markerat med blått.

Tapajos får markanvisning i Vårvik

Bostäder

24 maj 2021

Göteborgsbaserade Tapajos blir det andra företaget att skriva markanvisningsavtal med Trollhättan exploatering angående Vårvik.

Tapajos har arbetat med projektering, byggnation och fastighetsförvaltning sedan 2008 och har en tydligt skandinavisk och renodlad arkitektur med lekfulla inslag och medvetna material- och energival. Jämlikt, socialt och på barnens villkor är några värden Tapajos lyfter som särskilt viktiga inspel i deras bidrag till Vårvik.

– Vi är väldigt förväntansfulla över att ta oss an en del av kvarteret på Vårvik. Ett spännande område i Trollhättan som kommer andas modernitet med fokus på klimat och social hållbarhet, säger Emil Simon, ägare på Tapajos.

Fastigheterna och bostäderna kommer vara anpassade för modernt, praktiskt leverne i många olika prisklasser, inklusive hyresrätter.

Tapajos har blivit tilldelade ett område i Vårviks sydvästra hörn, markerat med blått i bilden ovan. Det gulmarkerade området utgör Vårviks första markanvisningsområde som i december förra året tilldelades det lokala bostadsbolaget Eidar.

Stadsdelsutvecklare på Trollhättan Exploatering, Malin Nyberg, säger så här om samarbetet med Tapajos:

– Det är jättekul att vi har tagit ytterligare ett beslut om Markanvisningsavtal. Tapajo har lämnat ett förslag som innebär stora ambitioner kring miljöteknik och återbruk av material. Dessutom har de stort fokus på sociala hållbarhetsaspekter såsom exempelvis bo-gemenskap och att bygga på barnens villkor. Allt det passar mycket bra in i Vårviks hållbarhetsambitioner.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se