Taklagsfest för Pannattonis Skåne-fastighet

Taklagsfest för Pannattonis Skåne-fastighet

Stadsutveckling

5 februari 2024

I fjol gjorde Panattoni, en av Europas största utvecklare av moderna logistikfastigheter, sitt första markförvärv i södra Sverige och nu närmar sig färdigställandet.

Panattoni har just nu flera pågående projekt på totalt 172 000 kvm runt om i Sverige. Projekten ligger främst i Mälardalen och Göteborg men nu närmar sig färdigställandet av den första fastigheten i södra Sverige.

–Panattonis huvudfokus för den svenska marknaden är att skapa ett stort utbud av industri-och logistikfastigheter i attraktiva lägen inom den gyllene triangeln Stockholm, Göteborg och Malmö. Från och med september kommer vi att kunna erbjuda en toppmodern anläggning i södra Sverige som knyter ihop triangeln och skapar tillgänglighet till Danmark och resten av Europa, säger Fredrik Jagersjö Rosell, Managing Director på Panattoni Sverige.

På taklagsfesten hade kring 80 personer samlats för att fira det framgångsrika projektet tillsammans. Andreas Gibrand som är Head of Construction på Panattoni och ansvarig för projektet var på plats och talade:

–Vi är stolta över projektet i Åstorp som är ytterligare ett bevis på hur effektiva vi kan vara i vår byggprocess när vi bygger på spekulation. Resultatet är en modern och flexibel byggnad som snabbt kan anpassas för ett flertal olika verksamheter. Vi har haft fokus på hållbarhet och

teknik genom hela projektet. Vi är mycket nöjda med resultatet hittills och det har vi MVB och deras underentreprenörer att tacka för. De har lyckats hålla ett otroligt högt tempo, trots vind och kraftig nederbörd sedan start av stommontage. På endast tio veckor lyckades de montera hela stommen, väggar och tak, sa Andreas Gibrand.

Åstorp Kommuns styrelseordförande Peter Lindberg och Rudolf Tornerhjelm från Södervidden Fastigheter, som Panattoni gjort markförvärvet av, var också på plats och firade.

–Med taket på plats för Panattoni Park har Åstorp ytterligare ett hus som skapar möjligheter för näringslivet i regionen att växa och bli mer konkurrenskraftigt. Min och Söderviddens tro har alltid varit att Åstorps geografiska läge är unikt. Efterfrågan på moderna och hållbara lokaler kommer öka i takt med att fler verksamheter flyttar hem produktion och lagerhållning. Extra glada är vi för möjligheten att flytta tio ekar från Söderåsen till fastigheten, vilket kommer mjuka upp det visuella uttrycket och öka den biologiska mångfalden, sa Rudolf Tornerhjelm, ägare och styrelseordförande på Södervidden Fastigheter.

–Det är fantastiskt hur snabbt Panattoni tillsammans med byggföretaget MVB Syd kommit så långt med projektet. Nu ser vi fram emot invigningen i september som stärker tillgången av arbetstillfällen här i regionen, sa Peter Lindberg som är kommunstyrelseordförande i Åstorps Kommun.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se