Taket nått i budstriden om Entra?

Taket nått i budstriden om Entra?

Analys

15 januari 2021

Efter den starka uppgången före jul har Entra-aktien nu fallit tillbaka och Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation.

Från den 14 till 23 december steg Entra-aktien från 174, 50 till 195,5 norska kronor. Nu har den fallit tillbaka och stängde igår på 192,40 norska kronor.

Chefsanalytikern Albin Sandberg på Kepler Cheuvreux ser nu begränsad potential i Entra och tvivlar på att det kommer in högre bud i budstriden mellan Castellum och SBB.

I sin nya analys sänker Sandberg och Kepler Cheuvreux rekommendationen för Entra-aktien till behåll med riktkursen 198 norska kronor. Tidigare rekommendation var köp med riktkursen 170 kronor. Korrigeringen görs inför Q4 2020-resultatet som presenteras den 12 februari.

”Det är tydligt att en viktig drivkraft för aktiekursutvecklingen har varit det pågående budet från Castellum och SBB, men vi tvivlar på att högre bud sannolikt kommer att följa. Vi sänker rekommendationen till Behåll (Köp). Entras uppdatering av värderingen av fastighetsbeståndet ökar vårt substansvärde 2020-2022 med cirka 14 procent, men vi ser nu begränsad potential i aktien”, skriver Sandberg, Kepler Cheuvreux.

Entras styrelse har tidigare meddelat att man kommer att ge sina aktieägare en rekommendation vad gäller SBBs och Castellums bud senast den 29 januari.

Sandberg och Kepler Cheuvreux sammanfattar läget på följande vis:

”Även om buden inte är helt jämförbara uppskattar vi att de är värda cirka 185-190 NOK före synergier. Bortsett från buden så förväntar vi oss att Entras underliggande verksamhet har varit stabil under det fjärde kvartalet. Stöd kommer från nyuthyrning och finansiering som tillkännagivits under kvartalet”.

Entra har uppgivit att man förväntar sig att utvecklingsvinster på 20 norska kronor per aktie ska realiseras under de närmaste fem-sex åren.

”Vi intar dock en "vänta och se" syn för detta. Vi spår i det fjärde kvartalet intäkter på 586 miljoner NOK, ett substansvärde per aktie på 186 NOK och en utdelning per aktie om 4,9 NOK”, skriver Sandberg, Kepler Cheuvreux.

Sammantaget är frågan alltså om taket nu är nått i den pågående budstriden mellan SBB och Castellum?

Av Jörgen Hallström

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se