Sweco ska renovera svensk nationalscen

Sweco ska renovera svensk nationalscen

Stadsutveckling

13 september 2017

Byggnaden har ett stort kulturhistoriskt värde och uppdraget omfattar bland annat renovering och utformning av nya lokaler.

 

Kungliga Operan i Stockholm är Sveriges nationalscen för opera, balett och modern dans. I december 2016 beslutade regeringen att låta Statens fastighetsverk modernisera byggnaden, som ursprungligen uppfördes 1773. Projektet innebär en genomgripande renovering och ombyggnad för att bättre stödja operans behov.

- Sweco har i sitt anbud visat på en organisation med bra referenser i projekt som till stor del liknar detta uppdrag i omfattning och komplexitet. Vi ser nu fram emot att påbörja arbetet, säger Ulrika Berglund, projektchef vid Statens fastighetsverk

Swecos tjänster inkluderar byggkonstruktion, geoteknik och byggfysik. Ombyggnaden blir omfattande och nya lokaler kommer att skapas genom både rivning och tillbyggnad. Dessutom ska förändringar ske i nuvarande lokaler, varav många med ett högt kulturhistoriskt värde. Projektet genomförs i nära samarbete med Kungliga Operan.

- Kungliga Operan är en kulturbärare och ett landmärke i Stockholm med ett stort historiskt värde. Vi är glada att kunna bidra med engagemang och expertis för att modernisera och rusta operan inför framtiden, säger Åsa Bergman, affärsområdeschef, Sweco Sverige.

Projektet påbörjas omgående och byggnationen ska vara klar 2025.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se