Svolder ökar sitt ägande i Serneke Foto: Serneke

Svolder ökar sitt ägande i Serneke

Ekonomi

20 oktober 2017

Sedan tidigare har bolaget varit den fjärde största aktieägaren i Serneke. I går köpte de ytterligare aktier och stärker sitt ägande.

 

Sedan tidigare är investmentbolaget Svolder den fjärde största aktieägaren i Serneke med ett aktieinnehav som motsvarar 4,90 procent av aktiekapitalet och 1,60 procent av rösterna.

Sedan i går har bolaget nu ökat sitt ägande. De förvärvade, enligt ett pressmeddelande, under torsdagen ytterligare 50 000 B-aktier i Serneke Group AB och har nu totalt 1,2 miljoner aktier vilket motsvarar 5,2 procent av aktiekapitalet och 1,7 procent av rösterna.

Än så länge ligger de, enligt Avanzas uppgifter, kvar på en fjärde plats även om positionen stärkts något. Den största ägaren är fortfarande Ola Serneke via sitt investbolag. Han har 25,60 procent av kapitalet och 55,00 procent av rösterna.

Andra starkaste ägaren är Lommen Holding AB med 17,20 procent av kapitalet och 12,40 procent av rösterna och tredje största ägaren är Carnegie Fonder med 5,90 procent av kapitalet och 1,90 procent av rösterna.

Av Jesper Lögdahl

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se