Svindlande skybar på Stockholms nya landmärke
Sthlm New får en ny skybar med tydliga 70-talsinfluenser (Bild: Gatun Arkitekter)

Svindlande skybar på Stockholms nya landmärke

Uthyrning

19 maj 2021

Skanska får en lyskraftig hyresgäst Stockholms nya landmärke Sthlm New. Krögaren Niklas Ahlbom öppnar en skybar överst i byggnaden.

Högst upp i det resliga Sthlm New i Hammarby Sjöstad öppnar Niklas Ahlbom upp ännu en ny mötesplats, en varm och inspirerande restaurangmiljö som tydligt flörtar med 70-talet.

Gäster får ta del av en helt ny vy som sträcker sig från Globen och Årstaviken, bort över Södermalm och vidare över innerstaden och Norrort. Ambitionen är att skapa en genuin kvarterskrogskänsla på toppen av stadens näst högsta hus. Här vill man särskilja sig från den traditionella skybaren i klassisk lounge-stil.

– När man designar en kvarterskrog 102 meter upp i luften ligger utmaningen i att lyckas skapa en varm känsla som orkar stå upp mot de hårda och kalla glasfasaderna, säger Simon Scheiwiller, ansvarig arkitekt från Gatun Arkitekter.

I slutändan handlar det ändå om att få till en skön och förtrogen miljö som kan utgöra en inspirerande fond till alla gäster och de samtal som kommer att äga rum här uppe. På den 700 kvm stora restaurangen återfinns varma material som valnöt, läder och tyger, samt en tydlig flört med 70-talet i det orangea kaklet, emaljen och glasbetongblocken.

Många av de specialdesignade produkterna har tidigare haft andra funktioner, som de klassiska kobra-telefonerna ombyggda till vägglampetter, mattpiskställningar som gjorts om till ståbord och ölbackarna som här har blivit soffor.

Missa inte toaletterna där de gamla partiledarna från 70-talet har återbrukats som gigantiska dörrmotiv!

– Det var väldigt speciellt att vi fick helt fria händer att designa allt från lampor, bord och stolar, till hyllor, lådor och bestickhållare. Förutom restaurang finns här en en chambre séparée, en bardel samt en bokningsbar festdel. Dessutom finns här en stor uteservering med plats för 150 gäster, säger Simon Scheiwiller.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se