Svevia ger Härnösand ny träkaj Foto: Svevia

Svevia ger Härnösand ny träkaj

Stadsutveckling

15 februari 2018

En helt ny kaj i trä och nya anläggningar för fritidsbåtar ska stå klart i Härnösand inför båtsäsongen.

 

Svevias uppdrag är att först riva den gamla uttjänta betongkajen för att sedan anlägga den nya, uppdaterade kajen vid norra sundet i centrala Härnösand.

– Vi är redan i full gång med arbetet och har börjat slå ner de träpålar som vi sedan ska bygga den nya kajen på. Det kommer att bli ett handikappanpassat trädäck. Vi ska också installera ny belysning som kommer att göra det till ett trevligt promenadstråk för alla oss som gillar båtar, säger Magnus Skoglund, Svevia.

Båtplatserna vid kajen är avsedda för fritidsbåtar och Sjöräddningssällskapet. Längs kajen kommer Svevia även att anlägga en båtserviceanläggning med bland annat sjömack, och båttvätt där det ska finnas tillgång till färskvatten och möjlighet till tömning av latrin och spillvatten.

– Förutom själva kajen med tillhörande anläggningar ingår det också en del VA-ledningar och återställningsarbete av ytor och cykelbanor intill kajområdet. Allt ska vara klart till sommarens båtsäsong, menar Skoglund.

Projektet utförs på uppdrag av Härnösands kommun. Anbudet är värt cirka 10 miljoner kronor (det står 9 miljoner på kommunens sida) och ska vara färdigställt till midsommar 2018.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se