Svenska Hus förvärvar 13 600 kvm
Foto: Svenska Hus

Svenska Hus förvärvar 13 600 kvm

Transaktion

24 maj 2018

Svenska Hus har förvärvat fastigheter i Floda, en växande tätort i Lerums kommun strax utanför Göteborg. 

Förvärvet omfattar tre fastigheter, med en uthyrbar area om cirka 13 600 kvadratmeter.

I fastigheterna ryms såväl butiker, lokaler för kommun och landsting som bostäder. Svenska Hus tillträder fastigheterna den 1 juni 2018.

Säljaren av fastigheterna är Pikenborg Förvaltning AB. De tre största hyresgästerna i portföljen är Lerums kommun, Västra Götalands Läns Landsting och ICA Fastighets AB.

- Förvärvet i Floda ligger i linje med vår strategi att förvärva fastigheter med utvecklingspotential i de tre storstadsområdena. Med Svenska Hus inträde i Floda hoppas vi fortsätta bidra till den fortsatta utvecklingen av samhällets centrala delar, säger Daniel Massot, vd Svenska Hus.

Stora möjligheter

Floda ligger längs E20 och sjön Sävelången, som sträcker sig mellan Lerum och Alingsås. Orten ligger nära såväl Göteborg som flygplatsen Landvetter och har goda buss- och tågförbindelser.

- Vi kommer initialt fortsätta på den inslagna vägen för dessa fastigheter och ser på sikt stora möjligheter i Floda där Lerums kommun satsar mycket på bostäder och området kring centrum, säger Cecilia Bergman, Regionchef Svenska Hus.

- Vi på Pikenborg Förvaltning har under ett antal år utvecklat Floda Torg och vi är glada att Svenska Hus med sitt långsiktiga perspektiv fortsätter att utveckla Floda Torg till en trevlig och attraktiv mötesplats, säger Mikael Jedenberg, vd Pikenborg Förvaltning AB

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se