Svenska Hem miljardinvesterar i Gbg

Svenska Hem miljardinvesterar i Gbg

Bostäder

26 november 2019

Svenska Hem producerar bostadsmodulerna som byggs i miljövänligt trä med lågt klimatavtryck.

Just nu byggs 800 fullt möblerade och utrustade studios i Frihamnen i Göteborg, ett flexibelt boende för exempelvis studenter, företag och allmänhet i Frihamnen: Waterfront Cabins. Redan i februari nästa år sker den första inflyttningen i den unika boendeformen:

– Vi är pionjärer med den här innovationen, en ny slags produkt som erbjuder flexibelt modernt boende med all inclusive, säger Mats Svensson, VD Svenska Hem som utvecklat bostäderna.

Frihamnen är Göteborgs innersta hamn och ligger på Hisingen vid Götaälvbrons norra fäste. Göteborgs stad har länge haft visionen att området ska utvecklas till en del av innerstaden, då läget är mycket centralt. 

Älvstranden Utveckling har nu tecknat arrendeavtal som gäller fram till år 2035 med byggaktörerna Brofred Bygg och Entreprenad som ingår i Svenska Hem-koncernen och Tempohousing Scandinavia.

Studenter, företag och allmänhet kan redan i februari börja flytta in i de första av 800 lägenheterna med tidsbegränsat bygglov. Platsen är Kvillepiren, den inre piren i Frihamnen med närmaste grannen Jubileumsparken, allmänna badet och bastun.

De innovativa bostäderna är de första i sitt slag i den här skalan i Europa:

–Vi är pionjär på området. Behovet av innovation för bostadsbyggande är stort för framtiden, inte minst i storstäder, och det har varit drivkraften och visionen för oss, att skapa ett nytt slags boende. Byggandet går snabbt och våra bostäder lever upp till samma krav på vanliga lägenheter, och den tekniska livslängden på bostäderna är 100 år.

Svenska Hem producerar bostadsmodulerna som byggs i miljövänligt trä med lågt klimatavtryck. Den mindre varianten av lägenheterna kostar 6950 kronor i månaden för 27 kvadrat. Intresset är mycket stort – två tusen intresseanmälningar har redan gjorts via hemsidan.

– Det är imponerande av Göteborg och Älvstranden Utveckling att man satsar på det här projektet. Det blir ett attraktivt och spännande område med stora urbana kvaliteter, Mats Svensson, VD Svenska Hem.

Det flexibla boendet bygger på en konstruktion och ett koncept som har utvecklats av Svenska Hem under flera års tid och innebär en stor investering:

–Investeringen på piren är en miljardinvestering, det inkluderar då samtliga bostäder som ska byggas på Frihamnen, såväl för Brofred som Tempohousing Scandinavia, säger Mats Svensson.

Området som sådant är intressant för en fastighetsutvecklare menar Mats Svensson:

–Det är ett verkligt häftigt område, fantastisk utsikt mot staden, med bad och park och på mycket nära avstånd finns goda kommunikationer och service.

Lägenheterna är enrumskabiner med luftiga sovloft, antingen 27 eller 34 kvm. Det handlar om moderna studios med all-inclusive: i hyran ingår möbler, inredning, hushållsel, wi-fi, AC-aggregat med kyla och värme. Disk- och tvättmaskiner ingår också.

Som boende i Waterfront Cabins har man tillgång till en egen app som ger hyresgäster all information om sitt boende. Dessutom får man sin nyckel i mobilen.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se