Sven-Olof Johanssons nya miljardköp Foto: Areim

Sven-Olof Johanssons nya miljardköp

Transaktion

7 december 2018

Närmare två miljarder lägger nu Fastpartner med Sven-Olof Johansson i spetsen på sitt senaste köp. Säljare är Areim.

 

Fastpartner har förvärvat fastigheten Brahelund 2 i Solna av Areim för en köpeskilling om 1 953,5 miljoner kronor efter avdrag för uppskjuten skatt. Fastigheten har en uthyrningsbar yta om cirka 41 000 kvadratmeter LOA samt 625 garageplatser och de årliga hyresintäkterna uppgår till cirka 123 miljoner.

Fastigheten ligger strategiskt vid E4:an med goda publika kommunikationer till Stockholm City och Arlanda. Fastigheten består till största del av kontor men inrymmer även en restaurang, ett gym, lager- och konferensytor samt garageplatser.

Fastigheten är certifierad enligt BREEAM In Use, very good, samt delvis finansierad genom emission av en grön obligation.

Efter förvärvet kommer cirka 87 procent av Fastpartners hyresintäkter från Stockholmsområdet. Fastpartner tillträder fastigheten den 1 februari 2019.

– Fastpartner förstärker inte bara sin position som fastighetsaktör i Solna utan förvärvar även en fastighet av hög kvalitet med en stark helhetslösning för hyresgästerna. Det ger Fastpartner en produkt för framtiden som kan möta efterfrågan från hyresgäster som letar efter ett alternativ till Stockholms innerstad. Fastpartner har fokus på förvärv och nybyggnation av fastigheter med hög miljöklassificering, säger Sven-Olof Johansson, vd på Fastpartner.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se