Svefastyrelse toppas med fastighetsproffs Kristina Alvendal. Foto: Alvendal.com

Svefastyrelse toppas med fastighetsproffs

Personnytt

26 april 2018

Nu tar Svefa in det tunga artilleriet. Årsstämman valde in fastighetsproffset Kristina Alvendal till bolagsstyrelsen.

 

Alvendal har en lång och gedigen bakgrund i fastighetsbranschen. Hon har suttit som  stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad mellan 2008 och 2010 samt varit ordförande i flera kommunala bostadsbolag bland annat Svenska Bostäder och Familjebostäder

I dag driver hon privat ett bolag med fokus på strategisk fastighetsutveckling och sitter bland annat i styrelsen för Svenska Hus, Götenehus och Belatchew Arkitekter.

Att kliva in i Svefa ser hon som en utmaning:

– Svefa är ett bolag som har gjort en intressant resa – från ett offentligt ägarperspektiv till ett välrenommerat kommersiellt konsultbolag. Det ger bolaget bra förutsättningar att jobba med både offentlig och privat sektor som är något jag har bred erfarenhet från. Det blir därför extra intressant att jobba vidare med bolagets tillväxtresa, säger Kristina Alvendal.

Bolagets vd Mikael Lundström är, inte helt ovänat, mycket nöjd med beslutet.

– Jag är mycket glad över att Kristina valt att ansluta till vår styrelse och jag ser fram emot att tillsammans med henne och övriga styrelsen fortsätta utveckla vår koncern, säger han i en kommentar.

Omval skedde av Claes Kjellander, Per Granath, Per Leopoldsson och Björn Marklund. Till ordförande utsågs Claes Kjellander.

Av Redaktonen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se