Styrelsen ifrågasätts efter vd fått sparken

Styrelsen ifrågasätts efter vd fått sparken

Personnytt  

23 maj 2017

Förra veckan fick vd:n avgå. Nu kritiseras styrelsen internt och många menar att de inte är samarbetsvilliga. 

 

I går rapporterade World in Property att vd:n för Offentlig Hus i Norden, Fredrik Klerfelt tvingas bort från sin topposition i företaget. Anledningen till varför han får gå är oklar.

Spekulationer menar att styrelsen inte är nöjda med hans arbete och att expansionen inte gått snabbt nog. Detta är dock inget som Fastator, som äger 50 procent av Offentliga Hus, vill uttala sig om:

- Just nu har jag inga mer kommentarer än det som står i pressmeddelandet så du får nöja dig med det, men det stämmer att vd fick gå direkt när vi släppte informationen, säger Joachim Kuylenstierna till World in Property.

Inte heller Fredrik Klerfelt som gjorde sin sista arbetsdag för mindre än en vecka sedan vill uttala sig om petningen.

- Jag har inga kommentarer till det som hänt utan lämnar det där.

Även om det var ett oväntat beslut för branschen så tyder mycket på att beskedet inte kom som en direkt chock internt. Enligt uppgiftslämnare har bolaget under en tid haft svårigheter inom ledningsgruppen. Bolagets styrelse och deras chefer har, enligt initierade källor, ”uppenbara problem” att komma överens om hur bolaget ska drivas. Åtminstone om man får tro de personer World in Property varit i kontakt med.

Och det har under det senaste halvåret varit en del avhopp från bolaget. Den första januari i år lämnade Fastators dåvarande vd Daniel Hummel sin post, efter ett drygt år, och efterträddes av nuvarande tillförordnade vd:n Joachim Kuylenstierna, som är en av grundarna av bolaget. Och strax innan dess, i början av december 2016, slutade bolagets CFO Erika Kveldstad. Hon efterträddes av Svante Bengtsson som då närmast kom från Mistral Energi AB där han var vd.

- Det går ju så klart att dra vissa slutsatser av att personer i toppositioner slutar självmant, menar en källa.

Ny tillförordnad vd för Offentliga Hus blir Lars Holm som tillträder i början av juni.

Av Jesper Lögdahl

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se