Störst uppgång för restauranger i Stockholm city Restaurangerna i centrala Stockholm hade den största uppgången i regionen under årets andra kvartal, enligt nya siffror från City i Samverkan.

Störst uppgång för restauranger i Stockholm city

Ekonomi

14 oktober 2021

Under det andra kvartalet 2021 vände det uppåt rejält för restaurangerna i Stockholm City, enligt en ny sammanställning från City i Samverkan.

Restaurangverksamheterna i City hade en starkt positiv utveckling under det andra kvartalet 2021. Omsättningen ökade med 37 procent, vilket var mer än dubbelt så mycket jämfört med riket, malmarna och externhandeln.

Det är dock långt kvar till nivåerna före pandemin. För att komma upp till samma omsättning som restaurangerna hade andra kvartalet 2019 behöver omsättningen öka ytterligare 50 procent.

Omsättningen för externhandelns restaurangverksamhet i Storstockholm ökade med 13 procent under det andra kvartalet. En tendens var att handelsområden med relativt sett många arbetsplatser i närområdet utvecklades bättre än övriga.

Under det andra kvartalet 2021 ökade restaurangomsättningen på malmarna med 18 procent. Det var första gången sedan pandemin började som utvecklingen på malmarna var sämre än City.

Omsättningen på malmarna ökade med mellan 6 och 30 procent jämfört med samma period förra året, med Gamla stan och Östermalm i topp.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se