Streama ditt kontor hos Fabege
Bild: Fabege

Streama ditt kontor hos Fabege

Stadsutveckling

27 januari 2023

Pandemin har förändrat vårt sätt att jobba och vår syn på kontoret. Fastighetsägare av sin tid måste tänka i nya banor och även erbjuda andra typer av lösningar.

Under pandemin startade Fabege ett större utvecklingsprojekt inom ämnet ”Framtidens kontor och arbetsliv”. 16 trender definierades och av dem valde man att fokusera särskilt på tre.

– Vi kände att vi hade koll på många av trenderna och att vi ville jobba vidare med flexibilitet, digitalisering och service för att utveckla vårt kunderbjudande, förklarar Niclas Ternstål.

Nyrenoverat och färdiginrett

Dessa tre trender har Fabege nu paketerat och skapat ett nytt kontorskoncept som man kallar NOW. Konceptet innebär en nyrenoverad och färdiginredd lokal, där allting ingår, klar att flytta in i. Som hyresgäst behöver man inte stå för sin egen kontorsinredning eller service, något som ofta kan ta både tid och bli kostsamt, speciellt för mindre företag. Och uppsägningstiden är bara en månad.

– De ökade kraven på just flexibilitet drivs helt klart av coworkingmarknaden. Nu hyr vi kontor på ett annat sätt, menar Niclas Ternstål. Allt eskalerade under pandemin, inte minst digitaliseringen som ju fick sig en ordentlig skjuts. Men nu är många också beredda att dels köpa service på ett annat sätt och dels dela resurser med andra.

Läs hela artikeln hos Lokalguiden.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se