Storuthyrningar för Svenska Hus i Göteborg
Foto: Svenska Hus

Storuthyrningar för Svenska Hus i Göteborg

Uthyrning

24 januari 2018

Uthyrningarna ligger i linje med Svenska Hus strategi att skapa levande områden med verksamheter inom en rad olika sektorer.

 

Svenska Hus har genomfört två större uthyrningar i Göteborg. Hyresavtal har tecknats med Bauhaus som sedan 1 januari i år hyr 1300 kvadratmeter lager- och distributionsyta på Marieholmsgatan. Avtal har också tecknats med Foab Systems AB som hyr en produktions- och kontorslokal på 700 kvadratmeter på Södra Hildedalsgatan. Även Foab Systems tillträdde vid årsskiftet.

I Svenska Hus fastigheter på Marieholmsgatan finns sedan tidigare hyresgäster såsom Samhall, Gunnebo Industrier och MVB Bygg. Svenska Hus driver också BC Marieholm, vilket är ett av företagets två kontorshotell, i området. Samtliga lokaler ligger på en fastighet med flera byggnader som genomgått omfattande renovering och modernisering sedan den förvärvades av Svenska Hus. Läget är centralt med närhet till allmänna kommunikationer och den nya Partihallsförbindelsen samt Göteborgs stora in- och utfartsleder.

I Svenska Hus fastighet på Södra Hildedalsgatan 6 hyr Foab Systems hela fastigheten om ca 1700 kvm på ett långt hyresavtal. Svenska Hus har anpassat lokalerna till hyresgästens verksamhet. Fastigheten ligger i ett välfungerande verksamhetsområde i direkt närhet till Backaplans centrum och kollektivtrafik.

– Vi är glada att vi skrivit hyresavtal med två seriösa aktörer i två expansiva områden i Göteborg. Hög aktivitet i vår uthyrningsverksamhet är en central del av vår tillväxtstrategi, säger Daniel Massot, vd Svenska Hus.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se