Stort bostadsområde växer fram
Första spadtaget för nya bostadsområdet Sisjödal tas av Sisjödals konsortium tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson. Foto:

Stort bostadsområde växer fram

Stadsutveckling

7 maj 2018

Göteborg växer och fredagen den 4 maj togs första spadtaget i det nya bostadsområdet Sisjödal.

 

Kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson och representanter för bostadsutvecklarna i Sisjödals konsortium planterade ett fruktträd på platsen där en ny förskola ska byggas.

Sisjödal ligger i nordöstra delen av Askim söder om Göteborg. Här ska drygt 550 nya bostäder i olika upplåtelseformer byggas. Bland annat blir det 250 bostadsrätter, 250 hyresrätter och 50 småhus. Även en förskola är planerad och redan nu finns idéer om att utöka servicen ytterligare.

Alldeles i närheten ligger Sisjöns södra handelsområde med ett brett utbud av butiker. Flera busslinjer trafikerar också området och förhoppningar finns om utökad turtäthet när allt är färdigbyggt.

– Vi har sett ett stort intresse för området. Det är lätt att förstå eftersom Sisjödal har ett mycket bra läge, med närhet till såväl stadsliv som naturupplevelser. Vi i konsortiet är stolta över att vara med och utveckla detta attraktiva område på ett långsiktigt sätt som bidrar till ett trivsamt och väl fungerande liv för dem som kommer att bo här, säger Agneta Kores, talesperson för Sisjödals konsortium samt vd för Stena Fastigheter Göteborg.

Även Ann-Sofie Hermansson ser fördelar med konceptet bakom det nya bostadsområdet.

– Att ha olika upplåtelseformer i ett och samma område är positivt. Då kan man göra en hel bostadskarriär i samma omgivning genom att exempelvis gå från den mindre hyresrätten till en stor bostadsrätt eller ett hus. På så vis skapar vi bättre fungerande lokalmiljöer och minskar klyftor och segregation, säger Hermansson.

Av Redaktionen

Faktaruta

Det här är Sisjödal:

Det nya bostadsområdet Sisjödal ligger mellan Sisjöns södra handelsområde och Sisjön. Här kommer ca 550 nya bostäder av varierande typ och karaktär att byggas: 250 bostadsrätter, 250 hyresrätter och 50 småhus. Den första inflyttningen är planerad till slutet av 2019 och hela området beräknas stå klart under 2021. Sisjödal utvecklas av Derome, Egnahemsbolaget, Familjebostäder och Framtiden Byggutveckling, PEAB, Stena Fastigheter och Veidekke.

Källa: Sisjödals konsortium

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se