Previous Next

Stordalen och Diös skriver hotellavtal

Stadsutveckling

19 september 2017

Diös utvecklar centrala Sundsvall genom ett planerat hotellbygge åt Nordic Choice Hotels. Projektet går under namnet Riverside.

 

Hotellprojektet ligger precis vid Selångersån och bidrar till en naturlig förlängning av centrum mot Norrmalm. Projektet sker i samarbete mellan Diös och Nordic Choice Hotels samt arkitekterna Krook & Tjäder. Ytterligare aktörer som bidrar till utveckling av området kommer succesivt att fyllas på.

- Det är glädjande att Diös och Nordic Choice Hotels tror på Sundsvall och vill satsa här. I takt med att Sundsvall växer och får fler invånare, växer även besöksnäringen i kommunen. För vår del har det varit viktigt att den förtätning som sker i centrala Sundsvall bidrar till att skapa mer liv och rörelse i centrum. Det hoppas vi att det här hotellet kan vara med och bidra till, säger Peder Björk, kommunstyrelsen ordförande, Sundsvall.

Diös har ett markanvisningsavtal med Sundsvalls kommun gällande aktuell tomt med syfte att utveckla centrala Sundsvall. Diskussioner har pågått med Nordic Choice Hotels under en tid och ett hotellprojekt har varit utgångspunkt i planen från start.

- Vi ser stora möjligheter med att vara med och utveckla centrala Sundsvall. Det är en del av vår strategiska inriktning kring stadsutveckling. Att göra detta tillsammans med en samarbetspartner som Nordic Choice Hotels är både spännande och en stor drivkraft till att kunna genomföra våra planer. Nu fortsätter vi utveckla Riverside tillsammans med Sundsvalls kommun, Nordic Choice Hotels och andra aktörer, säger Lars-Göran Dahl, chef affärsutveckling, Diös Fastigheter.

Nu har Diös och Nordic Choice Hotels skrivit ett intentionsavtal med tänkt byggstart vid årsskiftet 2018 och 2019. Ansvariga arkitekter är Krook & Tjäder, som tidigare ritat ett flertal hotell åt Nordic Choice Hotels.

- Jag älskar att starta upp nya projekt och när vi fick möjligheten att delta i omvandlingen av detta område till ett nytt spännande och pulserande nav på Norrmalm i Sundsvall så var jag inte svårflörtad. Sundsvall är en fantastisk stad och det känns väldigt bra att få bidra med ett fantastiskt hotell, säger Nordic Choice Hotels ägare och styrelseordförande #stPetter A Stordalen.

Newsec har varit rådgivare till Diös i affären.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se