Stordalen köper nya hotell i Sverige Petter A Strodalen. Foto: TT

Stordalen köper nya hotell i Sverige

Transaktion

7 december 2017

Norske hotellmiljardären fortsätter sin expansion i Sverige. Nu har han förvärvat tre nya hotell: – Det här är en samling väldigt fint skötta hotell som jag och mitt team nu ser fram emot att sätta vår touch på, säger Petter A Stordalen.

 

Nordic Choice Hotels övertar Best Western Hotel Linköping, Best Western Plus Priceless Hotel och ägandet i det nya The Box Hotel. Tillsammans med Quality Hotel Ekoxen blir därmed Nordic Choice Hotels marknadsledande i Linköping.

Nordic Choice Hotels äger och driver sedan tidigare Quality Hotel Ekoxen i centrala Linköping. Nu är det klart att bolagets position i stan kraftigt flyttas fram då man förvärvat de två existerande Best Western Hotel Linköping och Best Western Plus Priceless Hotel samt det nya hotellet The Box Hotel som öppnar i april 2018.

- Vid invigningen av nyrenoverade Quality Hotel Ekoxen i juni så sa jag att jag inte på långa vägar var klar med Linköping. Nu kommer fortsättningen. Med fyra hotell i stan så blir vi marknadsledande och det betyder att vi på allvar och med full kraft kan bidra till att utveckla och öka Linköpings attraktionskraft. Det finns en enorm potential i Linköping och den ska vi ta vara på nu när vi ger oss in i arbetet med att locka fler besökare till stan, säger Nordic Choice Hotels ägare och styrelseordförande Petter A Stordalen.

Med förvärven av de tre hotellen går Nordic Choice Hotels från ett hotell i Linköping med 209 hotellrum till fyra hotell med totalt 607 rum.

- Det här är en samling väldigt fint skötta hotell som jag och mitt team nu ser fram emot att sätta vår touch på. Vi kommer tillsammans med personalen, våra gäster och linköpingsborna fortsätta utveckla dessa hotell. Vårt mål är att skapa Linköpings mest inbjudande och naturliga mötesplatser, säger Stordalen.

Hotellen ägs idag av Great Hotel Group i Linköping AB.

- Vi har från första stund valt våra hotell med omsorg. Vi har sökt efter hotell med stor potential för att skapa starka varumärken som älskas av sina gäster. När vi nu väljer att sälja så har det varit viktigt att hitta en köpare som delar vår vision och höga ambition samt har kraft och muskler att fortsätta det arbete som vi påbörjat. Nordic Choice Hotel är en perfect match. Det är ett bolag med stort hjärta och med en historik där man mycket framgångsrikt utvecklat hotell som bidragit positivt till att göra de platser där de finns attraktiva och populära, säger Bengt Pettersson styrelseordförande för Great Hotel Group.

Ägarskiftet till Nordic Choice Hotel samt övertagandet av all personal sker idag den 6 december. Ett arbete kommer nu påbörjas för att integrera hotellen och dess koncept i Nordic Choice Hotels.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se