Storaffär i Skellefteå när 100 000 kvm byter ägare

Storaffär i Skellefteå när 100 000 kvm byter ägare

Transaktion

25 maj 2022

Index Investment Group väcker liv i Ersmark Skellefteå och köper Metsos tomma industrilokaler.

 Tillsammans med fastighetsbolaget Gretabo satsar man nu stort på att få attrahera små- och medelstora företag att hyra kontors- och industrilokaler. Fastigheten om drygt 100 000 kvadratmeter består idag av drygt 21 000 kvm uthyrningsbar yta, och mer går att tillföra.

Regionen växer kraftigt och hållbara lokaler efterfrågas av små- och medelstora företag. Som ett resultat av detta väljer Index Investment Group tillsammans med fastighetsbolaget Gretabo att förvärva Metsos lokaler på Ersmark för att erbjuda konkurrenskraftiga lokaler i en region på ordentlig frammarsch.

”Det här är en mycket intressant fastighet i en expanderande region. Vi ser möjlighet till ett bra kassaflöde på en god värderingsnivå” säger Rickard Haraldsson, VD Index Investment Group

Gretabo grundades 2019 och har som affärsidé att i expanderande regioner initiera och driva bostadsprojekt med miljö, trivsel och ekonomi i fokus. Att få engagera Gretabo i en industrisatsning som erbjuder små- och medelstora företag ett hållbart och prisvärt alternativ är en milstolpe.

”Med Kåge älv runt husknuten ges dessutom möjligheter att med hjälp av hybrid värmepumpsteknik producera el som är effektiv och koldioxidneutral som kan generera såväl värme som kyla till våra anläggningar. Det i kombination med solpaneler gör Ersmark Företagspark till ett grönt alternativ” säger Jonas Ryberg, grundare och VD av Gretabo.

Lokalerna hyrs ut under flaggan Ersmark Företagspark och intresseanmälan görs via hemsidan ersmarkforetagspark.se. Enligt Jonas Ryberg förs redan långtgående diskussioner med hyresgäster och intresset är stort. Lokalerna kommer stå redo till årsskiftet för de som är intresserade. Möten tas löpande med representanter från Gretabo som även går igenom eventuella hyresgästanpassningar.

Bakom Gretabo står grundarna och entreprenörerna Jonas Ryberg, Claes Lagergren, Christer Asplund och Bengt Ivansson, tidigare Näringslivschef på Skellefteå Kommun. Index Investment Group har gedigen erfarenhet av större fastighetsutvecklingsprojekt och kan med sin kompetens vidareutveckla fastigheten.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se