Stor fastighetshärva avslöjad av polisen
Polisen har avslöjat en bedrägarihärva med penningtvätt och fastighetsaffärer för flera hundra miljoner kronor.

Stor fastighetshärva avslöjad av polisen

Juridik

19 maj 2021

Polisen sprängde igår en omfattande bedrägerihärva, uppger Aftonbladet. Ledaren för ett kriminellt nätverk misstänks med hjälp av en mäklare och en banktjänsteman ha genomfört fastighetsaffärer för hundratals miljoner.

Härvan är kopplad till kriminella klaner med huvudsäte i Södertälje och handlar om penningtvätt genom bland annat fastighetsaffärer för mycket stora belopp.

Polisens spaningsarbete och kartläggning visar enligt Aftonbladets uppgifter hur mäklaren och banktjänstemannen - på en av landets största banker -  samarbetat med en klantopp för att få igenom bland annat fastighetsaffärer.

Aftonbladet beskriver det kriminella upplägget enligt följande:

"Den kvinnliga bankanställdas roll ska, enligt polisens misstankar, ha varit att bevilja lån som banken annars skulle ha nekat. Utredningen ska också visa att kvinnan fått pengar ”under bordet” från Södertäljeledaren och mäklaren, något som tros ha varit en ersättning för att godkänna lånen."

Tillsammans misstänks de inblandade ha hanterat belopp i mångmiljonklassen och ett stort antal bostäder.

Bevisningen mot trion beskrivs av Aftonbladets källor som god. Man ska även ha säkrat chattkonversationer som bevisar hur de olika parterna agerat och gått till väga.

 

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se