Stor boförsäljning i västra Göteborg

Stor boförsäljning i västra Göteborg

Transaktion

23 juni 2020

Kommersiella Fastigheter har förmedlat försäljningen av en bostadsportfölj innehållande 195 lägenheter i Flatås.

Bostadsportföljen innehåller tre fastigheter med sammanlagt 195 bostäder, fördelat på 13 175 kvm bostadsyta samt 275 kvm lokalyta. Transaktionen har skett genom bolagsöverlåtelse, med ett underliggande fastighetsvärde om 330 Mkr och en bedömd yield om ca 2,9 %. Tillträde kommer att ske 1 september 2020.

Köparen, Amlövs Fastighetsförvaltning AB, är ett familjeägt fastighetsbolag som äger och förvaltar bostäder i Flatås, Lunden, Kallebäck, Kortedala och Bergsjön. Amlövs Fastighets- förvaltning har före förvärvet ett bostadsbestånd med ca 900 lägenheter.

- Det är spännande att vi nu får möjlighet att utöka vårt bestånd i Göteborg. Vi äger en fastighet i närområdet och vi har länge väntat på en möjlighet till ytterligare förvärv. Det sker en spännande stadsutveckling i områdena söder om Slottsskogen och Änggården. Det är en förtätning och utveckling i Högsbo och Flatås som vi ser fram emot med stort intresse, säger Oscar Amlöv, VD på Amlövs Fastighetsförvaltning AB.

- Vi kan konstatera att intresset för bostadsfastigheter är mycket stort och portföljens storlek har attraherat många större aktörer, säger Niklas Wählisch, transaktionsrådgivare på Kommersiella Fastigheter i samarbete med Swedbank.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se