Stockholms Handelskammare flyttar till Urban  Escape Andreas Hatzigeorgiou, VD för Handelskammaren, och AMF Fastigheters VD Mats Hederos.

Stockholms Handelskammare flyttar till Urban  Escape

Uthyrning

17 juni 2021

Stockholms Handelskammare hyr cirka 1 200 kvadratmeter av AMF Fastigheters i nya citykvarteret Urban Escape.

Med visionen att skapa den mest dynamiska mötesplatsen för ledare inom näringslivet och politiken samt bygga Europas bästa huvudstadsregion innan år 2035, är Stockholms Handelskammare en viktig arena.

Nu flyttar Handelskammaren in på en cirka 1 200 kvadratmeter stor yta i AMF Fastigheters nya citykvarter Urban Escape.

Stockholms Handelskammare som tidigare huserat på Brunnsgatan instiftades 1902 och är därmed Nordens äldsta handelskammare samt en av Sveriges äldsta och mest betydelsefulla näringslivsorganisationer.

Flytten till nya kontorslokaler i Urban Escape sker våren 2022.

– Handelskammaren är en institution med stor betydelse för Stockholm. Det är med värme och glädje vi välkomnar dem till Urban Escape och en av stadens mest centrala platser. Kontoret kommer att bli en viktig mötesplats för opinionsbildare och beslutsfattare inom såväl näringsliv som politik och vi betraktar deras närvaro som ett väldigt positivt tillskott till kvarteret, säger AMF Fastigheters VD Mats Hederos.

Handelskammaren som sedan en tid tillbaka har arbetat med att transformera sitt varumärke och sin strategiska plattform menar att flytten till Urban Escape är ytterligare ett steg i rätt riktning.

– Vi vill bygga Europas bästa huvudstadsregion där staden, näringslivet och människorna samspelar. För oss är det viktigt att finnas på en plats som reflekterar det, en mångfacetterad, urban och öppen miljö där innovationsklimatet är gynnsamt och näringslivet framstående. Det tycker jag att vi har funnit i Urban Escape, berättar Andreas Hatzigeorgiou, VD för Handelskammaren.

Det nya kontoret rymmer cirka femtio medarbetare och är en modern, verksamhetsanpassad och flexibel arbets- och mötesplats som möjliggör för publika event samt dynamiska möten i stora och små grupper.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se