Stockholm på tolfte plats bland världens storstäder – Stockholms plats i rankingen är anmärkningsvärd, säger Niklas Samuelsson, VD för Savills i Sverige.

Stockholm på tolfte plats bland världens storstäder

Stadsutveckling

17 juni 2021

Stockholm på tolfte plats bland världens 500 starkaste storstäder enligt en färsk ranking från Savills.

New York, Los Angeles och London är världens tre starkaste storstäder. Och Stockholm kommer redan på tolfte plats när Savills rankar styrkan i världens 500 största städer i Savills Resilient Cities Index.

Här bedöms hur väl rustade storstäderna är för tillväxt och eventuella motgångar, som exempelvis pandemin. Storstaden handlar om dynamik och mänsklig interaktion och 80 procent av världens BNP uppstår i städer. Starka storstäder attraherar kompetens, kapital och förbättringsvilja. Med den ökar styrkan och en positiv spiral är satt i rörelse.

För att ge en samlad bild av storstädernas styrka både vad gäller tillväxtförmåga och motståndskraft har Savills vägt samman flera faktorer i sitt index som utgår från kategorierna: grundläggande ekonomi, teknologi & kunskapsekonomi, fastighetsmarknad och hållbarhet.

 

– Stockholms plats i rankingen är anmärkningsvärd. Vår kraft mäter sig väl med de allra största och starkaste. Alla städer före Stockholm i rankingen är minst dubbelt så stora. Ett gott betyg åt Stockholm, säger Niklas Samuelsson, VD för Savills i Sverige.

Savills Recilient Cities Index är publicerad i Impacts, Savills årliga globala researchrapport.

Läs artikeln och ladda hem publikationen här: https://www.savills.com/impacts/market-trends/resilience-ranked.html

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se