Stendörren växer efter nya köp Fredrik Brodin, vd, Stendörren. Foto: Stendörren

Stendörren växer efter nya köp

Transaktion

17 april 2018

Nu expanderar bolaget i Mälardalen. Båda fastigheterna har långa hyresavtal och ingår i bolagets tydliga strategi.

 

Stendörren har ingått avtal med Romfast Holding 2 AB om förvärv av fastigheten Enköping Romberga 23:52. Förvärvet sker via bolagsförvärv och den preliminära köpeskillingen för aktierna uppgår till 6,9 miljoner kronor baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 32,5 miljoner kronor. Årshyresvärdet uppgår till 2,9 miljoner kronor.

Fastigheten kommer att bli bebyggd med 3 048 kvadratmeter volymhandel och är fullt uthyrd till Ahlberg-Dollarstore AB på ett 10-årigt hyresavtal. Tillträde beräknas ske när byggnaden är inflyttad under oktober 2018.

– Vi är glada att kunna köpa en nyproducerad fastighet i ett mycket attraktivt läge i Enköping där vi sedan tidigare äger flertalet fastigheter. Hyresgästen Dollarstore har vi sedan tidigare ett etablerat samarbete med varför vi tycker det är extra roligt att återigen få bli deras hyresvärd.” säger Stendörrens vd Fredrik Brodin.

Samtidigt väljer de även att köpa Eskilstuna Vakten 15 av Granlund Tools AB. Förvärvet skedde som ett bolagsförvärv och den preliminära köpeskillingen för aktierna uppgick till 31 miljoner kronor baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 41 miljoner kronor. Årshyresvärdet uppgår till 3,8 miljoner kronor.

Fastigheten är bebyggd med 6 492 kvadratmeter och är fullt uthyrd till Granlund Tools AB på ett 10-årigt hyresavtal.

– Vi är glada att kunna köpa en välskött och centralt belägen industrifastighet i Eskilstuna med en etablerad hyresgäst. Detta är ett kompletteringsförvärv till vår övriga fastighetsportfölj i Eskilstuna och fastigheten är strategiskt belägen utmed Kungsgatan och hyresgästen har bedrivit verksamhet här sedan 60-talet, säger Stendörrens transaktionschef Johan Bråkenhielm.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se