Stendörren ringde i Nasdaq-klockan
Foto: Stendörren

Stendörren ringde i Nasdaq-klockan

Ekonomi

11 april 2018

Bolagets B-aktie handlas sedan börsens öppning i går tisdag på Nasdaq Stockholms huvudlista för medelstora bolag.

 

Efter drygt tre år som noterat bolag byter nu bolaget handelsplats till Nasdaq Stockholm från Nasdaq First North Premier.

– Våra första tre år som noterat bolag har varit mycket framgångsrika med en tredubbling av fastighetsvärdet och förslag om höjd utdelning till våra aktieägare för tredje året i rad. Jag känner mig stolt att tillsammans med hela det engagerade Stendörrenteamet, som gjort ett fantastiskt jobb, få ringa i börsklockan och göra entré på huvudlistan, säger bolagets vd Fredrik Brodin i ett uttalande.

För några veckor sedan berättade han för World in Property att han ser stora positiva effekter med att byta lista.

– Det här är jätteviktigt för Stendörren. Vi kommer att få en högre omsättning i aktien och i och med bytet kommer vi kunna locka till oss större kunder. Det finns exempelvis fonder som bara köper aktier i bolag som ligger på huvudlistan och det är positivt för oss. Vi kommer att få en stabilare ägarbild plus att det kommer bli lättare att göra stora nyemissoner i framtiden.

Han menade också att bolaget kan gå in i en ny fas med fler expansioner:

– Från slutet av 2016 och fram tills nu egentligen har vi varit konservativa och avvaktat. Under 2017 sålde vi i stort sett lika mycket som vi köpte, men nu tycker vi att det ser bättre ut så det kan absolut finnas öppningar för att vara mer expansiva under 2018.

Av Jesper Lögdahl

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se