Stendörren gör sitt första förvärv i Uppsala

Stendörren gör sitt första förvärv i Uppsala

 

15 januari 2016

Stendörren Fastigheter, genom bolagsförvärv från Framtidens Fastighetsbolag, förvärvat de fyra fullt uthyrda handelsfastigheterna Uppsala Boländerna 35:4 och 35:5 samt Uppsala Årsta 72:4 och 72:5.

 Fastigheterna omfattar tillsammans ca 6 000 kvadratmeter handelsyta och är belägna i Boländerna och Fyrislund i Uppsala. Överenskommet fastighetsvärde i transaktionen uppgår till 110 miljoner kronor och hyresvärdet uppgår till drygt 8,5 miljoner kronor per år. Tillträde är planerat till 31 mars 2016.

Kommentar från Fredrik Brodin, VD Stendörren Fastigheter:

”Vi har under en längre tid följt den starka utvecklingen av Uppsala som fastighetsmarknad och är väldigt glada för att nu kunna genomföra Stendörrens första förvärv här. Vi tror på Uppsalas framtida utveckling som en viktig del av Mälardalens långsiktiga tillväxt och vi kommer fortsätta växa på denna marknad. De fyra fastigheter som vi förvärvar från Framtidens Fastighetsbolag är alla väl belägna och i gott skick.”

Säljarens rådgivare i transaktionen var Bolagsrådgivarna Norden AB.

Visste du att vi har ett seminarie som lär dig grunderna när det gäller att hyra ut komersiella fastigheter? se seminarie: Hyresrätt: Grundkurs i hyresrätt för kommersiella lokaler.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se

Källa:

För ytterligare information kontakta Fredrik Brodin, verkställande direktör. Telefon 070-8886665, fredrik.brodin@stendorren.se eller besök www.stendorren.se