Stenas nya bostadsexpansion i Högsbo
Foto: Stena

Stenas nya bostadsexpansion i Högsbo

Stadsutveckling

11 juni 2018

Nu utvecklar bolaget området Ekebäckshöjd. Det är en del i Stena Fastigheters arbete att utveckla socialt hållbara stadsdelar.

 

Ett äldreboende med trygghetsskapande teknik samt stödlägenheter för unga är Aleris bidrag när Stena Fastigheter utvecklar Ekebäckshöjd i stadsdelen Högsbo i Göteborg.

– Vi har i vår stadsdel en hög andel äldre och många av dem vill bo kvar i området. Genom samarbetet med Aleris och Stena Fastigheter kan vi möta deras behov med ett modernt och riktigt fint äldreboende. Det är viktigt att vi gör detta tillsammans med engagerade partners som dessutom kan färdigställa boendet relativt snabbt, säger Ingrid Larsson, stadsdelsdirektör för stadsdelsförvaltning Askim-Frölunda-Högsbo i Göteborgs stad.

Utvecklingen av Ekebäckshöjd är en del av Stena Fastigheters arbete med att utveckla socialt hållbara stadsdelar, där människor trivs och stannar kvar länge. Ekebäckshöjd byggs intill bolagets bostadsområde Pennygången, och med de nya kvarteren adderas fler olika boendeformer.

– Genom Aleris boende för äldre kan fler människor ta del av detta fantastiska område, och det känns mycket positivt, säger Agneta Kores, vd, Stena Fastigheter Göteborg.

Tryggt äldreboende

Äldreboendet Aleris Ekebäcken Plaza kommer att ha plats för 90 boende. På boendet kommer det bland annat att finnas två takterrasser samt olika profilrum. De äldre kommer också att erbjudas trygghetsskapande teknik som innebär att de får en större självständighet och att personalen uppmärksammas om någon exempelvis faller.

– Samarbetet med stadsdelen Askim-Frölunda-Högsbo inför skapandet av Aleris Ekebäcken Plaza har varit väldigt givande och utvecklande. De har i både ord och handling visat att de, precis som vi i Aleris, sätter de äldres behov främst och är beredda att ge det där lilla extra för den trygghet och värme som de äldre så väl förtjänar, säger Kristin Ahne, affärsområdeschef Aleris Omsorg.

Förutom äldreboende kommer fastigheten även att rymma en butik, ett gym och stödboende för nio unga personer, som kommer att drivas av Aleris.

– Vi ser det som mycket positivt att man kommer att kunna arbeta generationsöverskridande i anslutning till Aleris Ekebäcken Plaza. Det ger förutsättningar för spännande och utvecklande samarbeten mellan verksamheterna, säger Ingrid Larsson.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se