Stena nominerat till Årets Fastighetsbolag Bostad – Vi är en stadsutvecklare i den bemärkelsen att vi både är väldigt långsiktiga som fastighetsägare och satsar mycket på våra områden och kunder. Bara i år investerar vi tre miljarder på att utveckla våra kvarter, säger Cecilia Fasth, koncernchef och VD för Stena Fastigheter.

Stena nominerat till Årets Fastighetsbolag Bostad

Fastighetsgalan

4 oktober 2021

Stena Fastigheter har nominerats till priset Årets Fastighetsbolag Bostad, som delas ut på Fastighetsgalan den 9 februari 2022.

– Vi är väldigt stolta över att vara nominerade, inte minst eftersom det är branschen som delar ut priset. Vi ser det som ett kvitto på att det arbete vi gör märks och gör skillnad i de städer vi finns. Jag hoppas också att våra kunder känner sig bekräftade i ett bra val, säger Cecilia Fasth, koncernchef och VD för Stena Fastigheter AB.

Vad ser ni som er profil och styrka som fastighetsbolag inom bostäder?

– Vi är en stadsutvecklare i den bemärkelsen att vi både är väldigt långsiktiga som fastighetsägare och satsar mycket på våra områden och kunder. Bara i år investerar vi tre miljarder på att utveckla våra kvarter. Hållbarhetsarbetet står högt upp på vår agenda och genom vårt arbetssätt relationsförvaltning vi vill stärka de städer vi finns i. Vi vet att det lilla har betydelse i det stora, om grannar träffas och har kul ihop så ökar trivseln i hela området. Samma sak att om gårdarna är fina nyttjas de mer och det bidrar både till trivsel och trygghet. Om det finns en variation i upplåtelseformer och storlek på bostäder så bor fler kvar längre. Vi försöker utveckla kvarteren tillsammans med de som bor där och samarbetar även med lokal föreningar, skolor kring läxhjälp och skapar egna feriejobb.

Vad är just nu i fokus för er vad gäller vidareutveckling av ert bostadsbestånd?

– Kunden är i fokus! Vi vill att det ska vara lätt att leva och arbeta hållbart hos Stena Fastigheter. Konkret betyder det att vi tillföra 1 100 bostäder under 2021 på ett sätt som ligger i linje med vårt ambitiösa klimat och miljöarbete där vi vill halvera vårt klimatavtryck till 2030 i linje med 1,5-graders målet. Vi satsar stort på att möta ungdomsarbetslösheten och skapa fler feriejobb, fortsatt läxhjälp så att skolorna ör bra och möjligheter till idrott och hälsa i kvarteren.

Läs mer om Fastighetsgalan och priserna HÄR!

På galans webb kan du fortfarande nominera aktörer till priserna. Och här kan du senare i höst - när alla nomineringar är helt klara - rösta på dina favoriter till de olika priserna.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se