Stena köper nytt i Göteborg

Stena köper nytt i Göteborg

Transaktion

1 mars 2021

Stena utökar det kommersiella beståndet med Emil Lundgrenhuset och Rasmusgården i Hildedal, sex minuter från centralen i Göteborg.

Fastigheterna är på 13 000 kvm.

Stena Fastigheter menar, i ett pressmeddelande, att de vill vara en god kraft inom stadsutveckling, och förvärvar och förvaltar sina fastigheter med omtanke.

Den kommersiella delen av verksamheten är en viktig pusselbit i det arbetet, och företaget satsar nu på att få in fler lokaler för att bidra till en positiv utveckling av områdena de verkar i.

– Att vi nu etablerar oss i Hildedal innebär att vi stärker oss på centrala Hisingen. Vi känner området väl och är aktiva i det sedan länge. Bland annat äger vi sedan många år bostadsfastigheter här och har de tre senaste åren dessutom förstärkt med 252 stycken nya bostäder i våra kvarter. Därför känns det extra roligt att vi nu även finns i Hildedal, säger Agneta Kores, vd Stena Fastigheter Göteborg.

Emil Lundgrenhuset innefattar idag Trafikverket Förarprov, Arkipelagen och Emil Lundgren själva. Emil Lundgren byggde år 1979 huset avsett för sin egen verksamhet och har suttit i byggnaden sedan dess.

Huset har under 2020 genomgått stora renoveringar och har idag kontorslokaler i nyskick med hög standard.

Rasmusgården uppfördes år 1976 som en kontors- och lagerbyggnad. Byggnaden är irkaa 140 m lång och i två plan, uppdelat i sex”kassetter”. Varje ”kassett” innehåller en kon­tors- och personaldel i 1–2 våningar samt en lager-/industridel i entréplan.

Lager-/industridelen har en fri takhöjd om cirka 6 meter. Idag är Lernia, Movant, Altus, Netto-däck och Rapio hyresgäster här.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se