Stena köper i centrala Göteborg Foto: Stena Fastigheter

Stena köper i centrala Göteborg

Transaktion

8 oktober 2019

Fastigheten i centrala Göteborg byggdes i slutet av 1800-talet och har en lång historia av både kontor och handel bakom sig.

Stena Fastigheter har förvärvat en fastighet på Kyrkogatan 26 i centrala Göteborg. Fastigheten består av ca 600 kvadratmeter med plats för kontor och handel och siktet är inställt på att skapa en destination.

- Kyrkogatan 26 har ett mycket attraktivt och livfullt läge och här vill vi, tillsammans med våra kommande hyresgäster utveckla en destination för alla göteborgare, säger Agneta Kores, vd Stena Fastigheter Göteborg.

Stena Fastigheter har sedan tidigare 180 000 kvadratmeter kommersiella lokaler och kontor i Göteborg och Mölndal, samt 8 500 bostäder. Fastigheten på Kyrkogatan 26 byggdes i slutet av 1800-talet och har en lång historia av både kontor och handel bakom sig. Idag är huset tomställt vilket ger möjligheten att från grunden utveckla en ny destination i hjärtat av Göteborg.

- Vi är mycket glada över att ha fått möjligheten att förvärva Kyrkogatan 26. Det är en vacker fastighet med både själ och karaktär som vi vill att många människor ska kunna ta del av. Vi vill addera ännu mer puls och positiv kraft till denna plats i vår stad, säger Agneta Kores.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se