Stena Fastigheter tillträder SCA-huset i Mölndal

Stena Fastigheter tillträder SCA-huset i Mölndal

Stadsutveckling

14 december 2016

Den 15 december 2016 tar Stena Fastigheter Göteborg över det nybyggda SCA-huset i Mölndal. Fastigheten är SCAs nya affärs- och innovationscenter med plats för 1 000 medarbetare.

– Vi är stolta över att vara en del av den stora stadsutveckling som både Mölndal och Göteborg står inför, och inte minst att SCA valt oss som hyresvärd, säger Agneta Kores, VD Stena Fastigheter Göteborg.

SCA-huset består av 25 000 kvm kontorsyta och labb och är 7 våningar högt. Den forskning som kommer att bedrivas här ställer mycket höga och speciella krav på driftsäkerheten.

Huset som är ritat av Rstudio och byggt av NCC är en GreenBuilding-fastighet. Det innebär att den är certifieradenligt internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM, som ställer höga krav på inomhusmiljö, ekologi, livscykel, avfall samt energi- och vattenanvändning.

– Det är viktigt för oss att kunna erbjuda bra kontor där våra hyresgäster kan bedriva verksamhet på ett långsiktigt och hållbart sätt, säger Agneta Kores.

Från och med 15 december 2016 tar Stena Fastigheter Göteborg över som ägare och förvaltare av fastigheten. Inflyttningen i huset har påbörjats och blir klar under 2017.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se

Källa:

Pressmeddelande Stena Line