SSM:s stora säljsuccé Foto: SSM

SSM:s stora säljsuccé

Bostäder

14 augusti 2018

Bostadsproducenterna har sålt slut två av sina storprojekt i Stockholmsområdet och hoppas nu på mer framgång.

 

The Tube, som består av 50 bostadsrätter, är slutsålt. Projektet är beläget i ett urbant område i Ursvik (Sundbyberg) och har närhet till både spårbundna kommunikationer och riktligt med rekreationsmöjligheter i form av motionsanläggningar samt löpar- och skidspår.

Bostäderna består av ett till tre rum med kök och bostadsytan varierar mellan 35 – 70 m2, varav 86 procent är ettor och tvåor med en bostadsyta om 35 – 46 m2. Sociala ytor finns i form av en takterrass och en gemensamhetslokal. De boende har även tillgång till en bilpool.

Projektet försäljningsstartades under andra kvartalet 2016 och har drivits i egen regi. Tillträde och inflyttning har skett under första halvåret 2018. Projektets färdigställande beräknas till fjärde kvartalet 2018.

– The Tube ger de boende tillgång till kvalitativa, prisvärda och yteffektiva bostäder med närhet till både goda kommunikationer och motionsanläggningar, säger Mattias Roos, vd och koncernchef för SSM.

Bolaget har även sålt slut slut på bostäder i projektet Turbinhallen, som består av 205 bostadsrätter i Järla Sjö i Nacka. Inom de närmaste veckorna flyttar de allra sista bostadsrättsinnehavarna in i det karaktärstarka boendet i Gustaf de Lavals fabriksfastighet från 1911.

Projektet försäljningsstartades under fjärde kvartalet 2015 och har drivits i ett JV-samarbete med Profi Fastigheter.

– Förutom att Turbinhallen innefattar en skola och en restaurang som genererar långsiktiga kommersiella intäkter till föreningen, så får de boende ett mycket prisvärt och till viss del unikt boende. Vi har varit måna om att bevara byggnadens industriella arv, samtidigt som vi har utvecklat ett yteffektivt boende med ett fantastiskt inomhusspa och gym, menar Mattias Roos.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se