Previous Next

SSM tar krafttag på hyresrätter

Bostäder

23 maj 2018

Nu har bolaget dragit i gång sitt andra hyresprojekt. Och målet är att hyresdelen ska stå för 30 procent av beståndet i framtiden.

 

Det första projektet som SSM drog i gång var Täby Turf där bolaget i mars byggstartade 176 nya bostäder som kommer att ligga i stadsdelen Täby Park. I dag kom nyheten att de nu drar i gång sitt andra projekt som kommer att ligga i Sollentuna.

Den här gången är 94 stycken lägenheter det handlar om och Sollentuna Hills kommer att ligga i naturnära området Väsjön. Projektet var från början ett renodlat bostadsrättsprojekt med 183 bostader, men har under våren 2018 valde SSM att omstrukturera en del av dessa till hyresrätter.

Viktigt bolagsben

Och den långsiktiga strategin är att bolagets bestånd i framtiden ska bestå av 30 procent hyresrätter, 60 procent bostadsrätter och 10 procent studentbostäder.

– Det var med stor entusiasm som vi påbörjade produktionen av vårt första hyresrättsprojekt och vår långsiktiga strategi är att 30 procent av våra bostäder i produktion ska vara hyresrätter. Vi tror på en bra balans mellan olika upplåtelseformer, har bolagets kommunikationschef Ann-Charlotte Johansson berättat för World in Property.

Klart 2020

Konvertering av bokningsavtal till förhandsavtal har samtidigt som byggstarten påbörjats i Sollentuna Hills bostadsrättsprojekt, som består av 94 bostadsrätter, varav fem radhus. För närvarande har 54 bokningsavtal och 13 förhandsavtal tecknats.

– Det är med stor glädje som vi idag kan kommunicera produktionsstart av SSMs andra hyresrätts-projekt. De 94 hyresrätterna blir ett välbehövligt tillskott på hyresrättsmarknaden i Stockholm, säger Mattias Roos, vd, SSM.

Båda hyresprojekten beräknas stå klara för inflyttning 2020.

Av Jesper Lögdahl

Faktaruta

Sollentuna Hills:

Projektet kommer att utvecklas i egen regi av SSM. Bostäderna i hyresrättsprojektet består av ett till tre rum och kök med en varierande BOA om 38 till 88 kvadratmeter, varav cirka 80 procent har en bostadsyta om 40 till 64 kvadratmeter. Inflyttning beräknas till 2020.

Källa: SSM

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se