SSM Bygg tar första spadtag för 225 bostäder på Liljeholmen

SSM Bygg tar första spadtag för 225 bostäder på Liljeholmen

Stadsutveckling

28 april 2014

Nu har första spadtaget för SSM Byggs bostadsprojekt på Liljeholmen tagits. Företaget bygger 225 bostäder samt förskola och butiken i Brf Rosteriet. 

På området där företaget Nutek tidigare hade sitt kontor på Liljeholmen skapas nu 225 lägenheter. Brf Rosteriet kommer de planerade 225 bostadsrätterna, samt en förskola, butikslokaler mot gatan, garageparkeringar för de boende och en gemensam pool.

"Redan från start har det funnits ett mycket stort intresse för Rosteriet vilket vi självklart tycker är väldigt roligt. Vi startade rivningen redan sommaren 2013 och det känns därför spännande att nu inviga återuppbyggnaden av de nya bostäderna. Rosteriet har ett otroligt läge, Liljeholmens bästa, med närhet till city, exceptionellt goda kommunikationer och många valmöjligheter till aktiviteter", säger Mattias Roos, VD, SSM Bygg & Fastighets AB.

"Stockholms stad kommer att bygga 140 000 bostäder fram till 2030. Liljeholmen är en av de stadsdelar som kommer att förtätas och växa allra mest. Om 16 år kommer Liljeholmen vara en del av Stockholms innerstad", säger Sten Nordin, Stockholms stads finansborgarråd och kommunstyrelsens ordförande.

Se även konferens om: Parkering i Stockholm: Utveckling och Investeringar: 2014-2018.

World in Property

Källa:

Pressmeddelande SSM Bygg & Fastighets AB, Nya Moderaterna, 

För övrig information, kontakta: 

Mattias Roos, VD för SSM Bygg & Fastighets AB, Tel: 0706-185 199