SSM Bygg förvärvar 15 000 kvm i Bromma

SSM Bygg förvärvar 15 000 kvm i Bromma

Stadsutveckling

14 mars 2014

SSM Holding AB har förvärvat fastigheten KV Linneduken 1 i Bromma. Säljare av den 15 000 kvm stora fastigheten är Granen Fastighetsutveckling AB. Tillträdde skedde den 7 Mars 2014.

Granen har under de senaste åren tillsammans med Stockholms stad framgångsrikt utvecklat fastigheten till beslut om en ny detaljplan om för 220  bostäder.

SSM har bestämt sig för att fortsatt marknadsföra projekt som Bromma Tracks. SSM avser nu att bearbeta projektet så att det blir den produkt bolaget strävar efter att utveckla.Säljstart är planerad till september och produktionsstart strax innan årsskiftet.

"SSM:s vision är att utveckla Stockholmsregionens mest efterfrågade bostäder. Vi vill utveckla bostäder som många människor vill bo i och har råd att köpa. Vi vill bygga i Stockholmsregionen där bostadsbristen är ett faktum för hundratusentals människor (...). Brommaplan står inför en spännande period av tillväxt och utveckling och förvärvet av Kv Linneduken 1 ger oss nu möjlighet att bygga fler bostäder för stockholmare som vill bo nära stadens puls", säger Mattias Roos, VD på SSM Bygg och Fastighets AB.

För mer information om köp och finansering av fastigheter, se även konferens om Due Dilligence vid förvärv av fastigheter

Faktaruta

Savills och Linklater har på uppdrag av säljaren arbetat med förmedlingen av affären.

Setterwalls Advokatbyrå har företrätt SSM i affären. Köpeskillingen är inte offentlig.

Skribent

Martin Gejrot
mg@worldinproperty.se

Källa:

Pressmeddelande SSM Bygg, 

För övrig information, kontakta: 

Mattias Roos, VD på SSM Bygg och Fastighets AB, Tel: 0706-185199