Spelbolag flyttar till Wihlborgsfastighet i centrala Malmö

Spelbolag flyttar till Wihlborgsfastighet i centrala Malmö

Uthyrning

8 juli 2022

Datorspelsföretaget IO Interactive, högaktuellt med ett nytt James Bond-spel, har tecknat avtal med Wihlborgs om 1 800 kvadratmeter i fastigheten Erik Menved 37 på Östergatan 20 i Malmö

IO Interactive har idag verksamhet i Köpenhamn, Barcelona och Malmö. IO Interactive i Malmö har sedan starten 2019 utvecklat spel som HITMAN 2 och HITMAN 3 och arbetar nu med det nya James Bond-spelet Project 007. Företaget var nominerat i kategorin ”Greater Copenhagen Award” på Malmö Näringslivsgala 2022.

Malmö är internationellt känt för sin stora och innovativa spelindustri. Inom tio år förväntas branschen sysselsätta 5 000 personer i staden.

- Videospelsindustrin i Malmö har växt enormt. IOI har varit en del av denna spännande utveckling sedan vi öppnade vårt första kontor i Game Habitat DevHub i slutet av 2018. Vi ser fram emot att jobba med Wihlborgs för att etablera ett nytt hem för IOI med tillräckligt med plats och bra faciliteter för vårt växande team av skickliga utvecklare, säger Martin Buhl Svanum, Chief Operating Officer på IO Interactive.

- Det är häftigt att Malmö har en så stor attraktionskraft för spelbolag och potential att bli en europeisk spelhuvudstad. Från Wihlborgs sida följer vi denna utveckling och är glada att kunna erbjuda etablerade bolag som IO Interactive lokaler för nuvarande och framtida behov, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se