Spaden i marken för Brf Sydney på Masthuggskajen

Spaden i marken för Brf Sydney på Masthuggskajen

Stadsutveckling

17 januari 2023

På torsdag tas det första spadtag för 127 lägenheter i Brf Sydney och Coop Västs nya flaggskeppsbutik vid Masthuggskajen. Brf Sydney blir Riksbyggens första kvarter på Masthuggskajen och hållbarhet finns med genom projektets alla steg.

I samband med spadtaget blir det både föreläsningar och paneldebatt kring hur man skapar levande och mer hållbara stadsdelar. Bland annat deltar Johannes Hulter, kommunalråd med ansvar för stadsbyggnadsfrågor, Johanna Frelin, vd Riksbyggen, Peter Nordman, driftschef Coop Väst och Lena Andersson, vd Älvstranden Utveckling.

– Det känns otroligt roligt att vi nu kan ta det första spadtaget för Brf Sydney och som innehåller 127 lägenheter ich en stor livsmedelsbutik. Riksbyggen som kooperativt företag arbetar långsiktigt med att bidra med fler bostäder till Göteborg. Utvecklingen av Masthuggskajen är ett av de största stadsutvecklingsprojekten i Göteborg och totalt kommer Riksbyggen att uppföra drygt 500 bostäder här, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef på Riksbyggen i Göteborg.

Det nya kvarteret byggs till exempel med klimatförbättrad betong och på taken blir det både sedumväxter och solceller. Lägenheterna får varierade storlekar, från 30 till 145 kvm. Det blir allt ifrån 12 större taklägenheter med generösa terrasser till 13 mindre lägenheter som skapas för unga vuxna. Dessa mindre lägenheter erbjuds med möjlighet till Hyrköp, Inflyttningen är planerad att ske från slutet av 2024 till våren 2025. Stadsdelen Masthuggskajen certifieras enligt Citylab för hållbar stadsutveckling. Riksbyggen har tecknat entreprenadavtal med Skanska för genomförandet av projektet.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se