Sopberg i Trelleborg: "Min fastighet är kapad" Trelleborg är en kommun som gör stora och framgångsrika satsningar på miljö och grönska. Men sopberget på Transportvägen är ett växande problem.

Sopberg i Trelleborg: "Min fastighet är kapad"

Juridik

19 maj 2021

Det började med planer på skyskarpor och slutade med ett sopberg i Trelleborg. "De har kapat min fastighet" säger markägaren där skandalbolaget Well Tower 2:s sopberg finns.

Bolaget Well Tower 2 gick får några år sedan ut med högt flygande planer på skyskraporna i bland annat Stockholm som skulle bli landets högsta bostadshus.

Men enligt bland andra DI och Syndsvenskan hamnade företaget  istället i händerna på bedragare. Idag är bolaget istället ansvarigt för en växande sophög på Transportgatan i Trelleborg som Sydsvenskan berättat om.

Well Tower 2 och ConzitaSverige har ansvarat för hantering och återvinning av byggavfall vid fstigheten.

Kopplingar till både till en konkurs med målvakter och bolagsförmedlare knutna till ekonomisk brottslighet har avslöjats löpande. Och sopberget har inte tagits bort trots kritik och anmningar från kommunen.

Det senaste är enligt Trelleborgs Allehanda att det bolag som ansvarar för sopberget i Trelleborg skrivits över på en misstänkt målvakt - en ung man på ett LSS-boende i Värmland.

Ägaren till den fastighet i västra industriområdet där sophögen finns är nu rädd att det blir han som måste stå för att ta bort avfallet. Och han säger sig aldrig ha gett sitt godkännande till hanteringen på hans fastighet. 

– De har kapat marken för mig, säger fastighetsägaren till Trellborgs Allehanda.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se