Solna kan bli Årets Tillväxtkommun Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad. Foto: Jeanette Hägglund/Solna stad

Solna kan bli Årets Tillväxtkommun

Fastighetsgalan

19 november 2019

Just nu pågår det en mängd stora utvecklingsprojekt runt om i Sverige. Och vissa av landets kommuner har lyckats mer än andra.

Årets Tillväxtkommun är ett rikstäckande pris som går till en kommun som nödvändigtvis inte haft den starkaste ekonomiska tillväxten eller högst inflyttning utan även arbetat hårt för att locka till sig nya byggprojekt inom både bostads- och den kommersiella sektorn. Pristagaren har också arbetat intensivt med utvecklingen av stadens stads- och infrastrukturprojekt.

Vi kan nu presentera Solna kommun som en av de nominerade kommunerna.

– Jag känner mig glad och hedrad. I Solna har vi jobbat länge och målmedvetet med vårt näringslivsklimat och för att staden ska locka till sig investeringar. Nomineringen är ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Pehr Granfalk (M) kommunstyrelsens ordförande i Solna.

– Solna har hög tillväxt och ett tydligt fokus på att utveckla en bättre stad att leva, bo och arbeta i. Vi har lockat till oss många stora stadsutvecklingsprojekt i till exempel Arenastaden och Hagastaden, i anslutning till tunnelbanans nya linje som byggs ut genom Solna. Vi jobbar för en hållbar stadsutveckling som är bra för såväl solnabor som företag, fortsätter han.

Priset för Årets Tillväxtkommun delas ut på Fastighetsgalan på Berns den 29 januari 2020. Det är World in Propertys läsare som nominerar en kommun som de tycker sticker ut lite extra. 

Att vinna priset skulle betyda mycket för kommunen.

– Att vinna vore ett inspirerande bevis på att det vi gör är bra och rätt, säger Pehr Granfalk.

Av Pernilla Gilbert

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se