Slättö köper ny skolfastighet för 590 miljoner i Nacka – Vi ser fram emot att genom förvärvet bli en del av en snabbt framväxande stadsdel, säger Erik Dansbo, partner och investeringschef på Slättö.

Slättö köper ny skolfastighet för 590 miljoner i Nacka

Transaktion

22 oktober 2021

Slättö förvärvar en nyproducerad skolfastighet i bästa läge på Kvarnholmen i Nacka för 590 miljoner kronor av Kvalitena.

Tomträtten Nacka Sicklaön 38:14 är uthyrd till Ebba Braheskolan och Nacka kommun och utgör en central del i omvandlingen av det tidigare industriområdet på Kvarnholmen i Nacka.

Den fristående Ebba Braheskolan bedriver sedan 2017 förskola och grundskola i lokaler på fastigheten.

Inför höstterminen 2021 öppnades även en gymnasieskola som erbjuder fyra olika program.

Utöver en nyproducerad skolbyggnad för grundskola samt idrottshall, inrymmer fastigheten även två befintliga byggnader som nu renoveras till moderna skollokaler för gymnasie- och förskola.

Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till närmare 11 000 kvadratmeter och överenskommet fastighetsvärde uppgår till cirka 590 miljoner kronor.

Transaktionen genomförs off-market genom fonden Slättö Core+ och tillträde planeras till november 2021.

– Förvärvet är helt i linje med vår strategi. Den nyproducerade och omsorgsfullt renoverade skolan har ett fantastiskt läge vid Stockholms inlopp. Vi ser fram emot att genom förvärvet bli en del av en snabbt framväxande stadsdel, säger Erik Dansbo, partner och investeringschef på Slättö.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se