SLP gör ny storuthyrning i Helsingborg Nicklas Schmidt, Affärsutvecklare SLP, Max Råvik, VD Höganäs Kakel & Klinker

SLP gör ny storuthyrning i Helsingborg

Uthyrning

22 oktober 2019

Nyligen förvärvade bolaget ett betydande markområde vid Väla Södra i Helsingborg. Nu har de tecknat ett hyresavtal på 8 000 kvm i en nybyggd lokal i området.

Hyresavtalet är med Höganäs Kakel & Klinker och gäller kombinerat huvudkontor, butik samt lager om cirka 8 000 kvadratmeter i en nybyggd lokal inom området.

- Vi kommer tillsammans med SLP att kunna skapa nya moderna lokaler som möjliggör Höganäs fortsatta tillväxt. Med vår långa historik är det viktigt för oss att hitta en stabil och långsiktig fastighetsägare som är lyhörd för våra behov som hyresgäst och arbetsgivare, säger Max Råvik, vd på Höganäs Kakel & Klinker.

Höganäs ingår sedan 2018 i Ricchettigruppen, en av Europas ledande koncerner inom byggkeramik. Genom avtalet med Höganäs Kakel & Klinker är samtliga ytor omfattande 14 000 kvm i SLP:s första utvecklingsprojekt i Helsingborg fullt uthyrda.

- Vi räknar med inflyttning under våren 2021, säger Max Råvik.

- Vi har snabbt lyckats hyra ut samtliga ytor i vårt första Helsingborgsprojekt, vilket tydligt visar vilken styrka SLP har i vår samlade erfarenhet av projektutveckling. Vi ser fram emot att utveckla den nya anläggningen i Helsingborg tillsammans med Höganäs Kakel & Klinker, säger Peter Strand, styrelseordförande i SLP.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se