Previous Next

Säljsuccé för Atmosfär – Tosito satsar vidare i Göteborg

Bostäder

24 november 2021

Tositos Brf Atmosfär i Karlastaden i Göteborg har blivit en riktig säljsuccé. Nu planerar bolaget för nästa hus i området och ytterligare expansion i staden.

– Brf Atmosfär utgör vår första etapp i Karlastaden. Vi har varit igång med försäljningen av de 125 lägenheterna i det 17 våningar höga huset sedan maj/juni. Och vi har redan sålt 68 – alltså över hälften. Vi har haft ett mycket bra säljstart med ett riktigt stort intresse, säger Fredrik Zimmerman, säljansvarig på Tosito.

– I Atmosfär har vi valt en betoning på mindre lägenheter, främst ettor och tvåor. Men här finns även treor och fyror. Lägenheterna på 17:e våningen har dessutom 290 cm i takhöjd. Taket på huset pryds av en gemensam takterrass med härlig atmosfär och en vy över Göteborg som tilltalar. Området är hett och i en stark utveckling – med spektakulära Karlatornet som kronjuvelen.

Den nya stadsdelen och Tositos hus lockar främst yngre, menar Fredrik Zimmerman.

– Karlastaden är nära både Älven med Stenpirens färjor och Järntorget. Här möts havet och centrum i en superhäftig stadsbild. I denna ny stadsdel möte också det klassiska och moderna Göteborg på ett inspirerande vis. Dessutom är det nära till Chalmers, Science Park och många stora företag och arbetsplatser.

– Det är många förstagångsköpare födda på 1990- och 2000-talet. De lockas av den fantastiska miljön mitt i staden och hos oss kan de få mindre och yteffektiva lägenheter till ett bra pris och en rimlig kostnad.

Men nya Karlstaden kommer att erbjuda allt för invånare i alla åldrar. Här byggs bostäder, kontor, affärer, skolor, vårdcentral, restauranger och caféer. Fredrik Zimmerman tror också den unika arkitekturen hos Tositos Atmosfär lockar många.

– Fasaden av glaserad grön keramik med detaljer i bronsfinish är fantastisk och väldigt speciell – skapad av prisbelönte arkitekten Andreas Martin-Löf. Huset får också liv och trygghet genom de kommersiella verksamheter som flyttar in i bottenplanet.

– Vi satsar också på trygga cykelparkeringar. Och under byggnaderna skapas en omfattande parkering för bilar.

Byggnaden uppförs med höga miljö- och klimatmål enligt Svanen.

Tosito räknar med inflyttning under 2023.

Nu pågår planeringen för bolagets andra hus i Karlastaden.

– Ja, det blir en hus med 56 lägenheter. Här har vi olika valmöjligheter. Vi kommer inom kort att besluta om det ska bli bostadsrätter eller hyresrätter i egen förvaltning, säger Fredrik Zimmerman.

Han är mycket nöjd med samarbetet med partnern och byggentreprenören Serneke i Karlastaden och ser fram emot ytterligare projekt i Göteborg.

– Satsningen i Karlastaden är vår inträdesbiljett till den göteborgska fastighetsmarknaden. Nu har vi visat vad vi går för. Vi har fler spännande ingångar till fortsatt expansion i Göteborg – en stad vi verkligen trivs i och vill expandera i.

Av Jörgen Hallström

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se